Clădirea fostului cinematograf Popular, reabilitată din 2 milioane de euro

În data de 2 iunie, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a susținut o conferință de presă informând despre reabilitarea Casei meșteșugarilor (fostul cinematograf Popular, de pe Strada Ștefan cel Mare). Edificiul a fost construit în 1911 și în prezent se află într-un  amplu proces de reabilitare.

IMG_0005Lucrările de reabilitare au început în 2013 și vor fi terminate la 30 septembrie 2015 când se va face recepția lucrărilor al căror stadiu este în termen de proiect. În prezent este aproape gata fațada, se lucrează la scara interioară, la vitralii și la refacerea picturii murale.

În cursul lucrărilor s-au descoperit fragmente de picturi murale în stil tapet. ”Am ruga pe toți care pot să ajute în demersul de a reface clădirea, așa cum a fost, cei ce dețin fotografii, cărți poștale și alte imagini sunt rugați să vină cu ele la primărie la Biroul Proiecte cu finanțări internaționale nr. 12 pentru a ni le pune la dispoziție”, a spus dr. Dorel Coica.

S-a menționat că întreg proiectul are valoarea de 2 milioane euro bani europeni.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 2, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.