Cardul Profesional European 2 vine în sprijinul activității Serviciului Public de Ocupare

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă împreună cu partenerul său, furnizorul de soluții IT, SC  Soft Business Union SRL, implementează din ianuarie 2014 proiectul strategic ”Cardul Profesional European 2 – Instrument inovativ de modernizare și eficientizare a activității SPO”.

sigla-anofmPrin implementarea acestui proiect, ANOFM contribuie la consolidarea capacității administrative proprii prin creșterea calității și eficienței serviciilor furnizate precum și pentru a asigura corelarea ofertei cu cererea de forță de muncă.

Astfel, prin proiectul ”Cardul Profesional European 2 – Instrument inovativ de modernizare și eficientizare a activității SPO” se implementează un nou sistem informatic expert dedicat activității de bază a instituției, care va asigura accesul specialiștilor din cadrul ANOFM la o bază de date centralizată la nivel național, fiind primul sistem informatic din cadrul ANOFM care va asigura o astfel de funcționalitate, având în vedere că până la intrarea în exploatare a sistemului Cardul Profesional European 2, există 42 de baze de date distincte, la nivelul fiecărui județ, la care se adaugă cea centrală.

Prin continuarea proiectului”Cardul Profesional European 2 – Instrument inovativ de modernizare și eficientizare a activității SPO”, Serviciul Public de Ocupare va asigura în continuare creșterea calității serviciilor de informare și orientare în carieră și de mediere a muncii oferite persoanelor în căutarea unui loc de muncă, cât și angajatorilor.

Cele 42 de agenții județene pentru ocuparea forței de muncă vor dispune de un serviciu în format self service. Această platformă va completa și valoriza rezultatele obținute de implementarea unor proiecte anterioare la nivelul SPO (Cardul Profesional European – Soluție europeană în căutarea unui loc de muncă).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 3, 2015. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.