La Centrul Cultural Carei va avea loc spectacolul de teatru ”Doctor fără voie”

Asociația Culturală „Teatrul de copii” din Oradea, în colaborare cu Direcția de Cultură Carei și Centrul Cultural Carei vă invită cu drag la spectacolul de teatru „Doctor fără voie”, după o idee de Molière, care va avea loc miercuri, 10 iunie 2015, de la ora 12.00 la Sala „Deák Endre” a Centrului Cultural Carei.

Afis Doctor fara voie Oradea tiparitÎn distribuție, elevii orădeni: Victor Incze, Iulia Boroș, George Clitan, Tudor Buzle, Paula Nan, Sara Lăzău, Daria Meze, Alexandru Rusu, Alexia Boșca, Mihai Țecher, Maria Gherman, Larisa Nuțiu, Gabriel Marcu, Denis Trif, Mara Borda.

Traducerea și adaptarea: Cornelia Sarkozi, Costume: Meda Pădurean, Muzica: Ovidiu Iloc, Spectacol realizat de Șerban Borda. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile în sală.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „ Teatrul vine la tine”. Proiect finanțat prin programul Bursa Talentelor 2014 al Fundației Comunitare Oradea.

Teatrul de copii ajunge și la Carei în luna iunie. Este al zecelea spectacol din cadrul proiectului „Teatrul vine la tine”, finanțat prin Bursa talentelor 2014 al Fundației Comunitare Oradea. Spectacolul a fost jucat până acum în Salonta,Tinca,Tășnad, Ștei,Nucet,Valea lui Mihai, Săcuieni, Aleșd, Beiuș în fața a peste o mie două sute de spectatori.     După Carei, tinerii actori orădeni, vor susține o reprezentație și la Satu Mare, în cadrul Festivalului de Teatru „Rotaract”.

Spectacolul „Doctor fără voie” după Moliere este rezultatul a opt luni de repetiții, un spectacol realizat cu copii pentru copii și adulți. E vorba despre un text vechi de aproape 350 de ani şi de punerea lui în scenă de acum.

O să descoperiţi în acest spectacol că timpul poate să treacă uşor, n-o să deveniţi melancolici, comicul de situaţie şi de limbaj al textului se dovedesc salvatoare. Subiectul piesei este foarte simplu, se înscrie în categoria farselor. Sganerelle, un tăietor de lemne mai răsărit decât alții totuși, își supără atât de tare isteața nevastă, încât o împinge la răzbunare.

Dacă doriți să vedeți dacă haina îl face pe om, dacă Sganerelle se descurcă în noua lui postură pe care a fost silit să o accepte, vă așteptăm să-i vedeți pe copii în acest spectacol pentru că noi creștem cu aplauze. Aplauze și pentru partenerii și sponsorii proiectului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 4, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.