Dr. Dorel Coica: Sper că anul 2020 ne va găsi cu 4 poduri în Satu Mare

Vineri, 5 iunie, primarul Municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a susținut o conferință de presă alături de deputatul Octavian Petric. Fiind membru în comisia de Buget-Finanțe, deputatul Octavian Petric a spus că în activitatea lui de la București s-a preocupat în mod direct de aplicarea și asigurarea finanțării a patru proiecte sătmărene, cum sunt noul sediul al Primăriei Tășnad, zona de agrement Luna Șes, șoseaua de legătură dintre Livada și Negrești-Oaș, precum și cel de-al treilea pod.

IMG_0013Octavian Petric s-a arătat mulțumit de faptul că toate aceste proiecte au fost demarate și sunt în curs de execuție. Printre acestea, noul sediu al Primăriei Orașului Tășnad care este în stadiu avansat de construcție și ar putea fi inaugurat la sfârșitul acestui an.

S-a obținut de la Guvern 2.000.000 lei, pentru începerea procedurilor de licitație pentru execuția celui de-al treilea pod peste Someș. ”Se va trece la reevaluarea zonei ce trebuie expropriată până la toamnă, apoi vor fi încheiate contractele de execuție cu firmele ce au câștigat licitația. Execuția podului la Satu Mare a fost trecută ca proiect finanțat din bugetul de stat. Astfel avem garanția că va fi asigurată finanțarea integrală până la terminarea lucrărilor”, a precizat dr. Coica.

Primarul a mai informat că podul va avea o deschidere centrală de 125 de metri, deschidere adiacentă de 100 de metri, 2 piloni, câte două benzi de circulație pe sens, 14,80 de carosabil, 4 metri de trotuar, spațiu pentru bicicliști, și un metru de siguranță.

În încheiere, primarul a declarat că a avut întâlnire cu proprietarii casei de pe strada Rândunelelor, aflată în stadiu avansat de degradare. Aceștia sunt de acord să negocieze despăgubiri de la Primărie, care va deveni proprietar. Clădirea va demolată și în locul ei se va construi din bani europeni o creșă și o grădiniță pentru copiii din zonă și cei care în prezent frecventează Grădinița Mondiala.

În legătură cu Hotelul Dacia, primarul dr. Dorel Coica a informat că expertiza judiciară va stabili prețul real al clădirii, preț care va fi oferit proprietarilor. Urmează ca ministrul Culturii să vină la fața locului pentru a constata starea actuală a acestei clădiri de patrimoniu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 5, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.