Între 26-28 iunie vor avea loc Zilele Județului Satu Mare, ediția a III-a

Zilele Județului Satu Mare este un eveniment unic în țară. La cea mai mare sărbătoare a sătmărenilor participă toate cele 65 municipii, orașe și comune ale județului reprezentate cu mândrie de primarii și gospodarii cei mai pricepuți ai locului.

DSC_0065Scopul evenimentului este de a prezenta obiceiurile, tradițiile, istoria fiecărei comune/orașe/municipiu, precum și destinațiile turistice ale acestora.

Obiectivul principal al manifestării este cunoașterea reciprocă a zonelor, a oamenilor, tradițiilor culturale și culinare într-un cadru festiv.

Evenimentul se va desfășura în două locații simultan, în zona Centrului Vechi și în Centrul Nou.

În Centrul Vechi vor fi așezate căsuțe de lemn, pentru fiecare comună, decorate în stil specific, tradițional unde acestea își vor prezenta specificitățile tradiționale și culinare. Tot aici va fi amplasată o scenă unde vor evolua artiști de muzică populară de talie națională și internațională și reprezentanții tuturor naționalităților, interpreți ai muzicii populare din județ.

Programul va fi întregit de alte activități cum ar fi: defilarea portului popular, a majoretelor  și a oficialităților la deschiderea evenimentului; expoziție de animale domestice; concursuri sportive; expoziția meșteșugarilor.

DSC_0416În Centrul Nou va fi amplasată o scenă unde vor evolua artiști de muzică ușoară de talie națională și internațională și artiști locali de muzică ușoară.

În această zonă se vor afla comercianți cu produse specifice evenimentelor în aer liber (mici, grătar, cârnați, bere, răcoritoare).

Activitățile celor trei zile vor fi întregite cu demonstrații și competiții sportive, care au rolul de a crește atractivitatea evenimentelor, de a interacționa cu publicul spectator.

Pe parcursul celor trei zile a evenimentului vor avea în diverse locuri concursuri: concursul comunelor, concurs culinar, concurs de frumusețe, etc.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 5, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.