Trupa de teatru amator în limba maghiară „Dömdödöm”, premiată la un festival de teatru din Halmeu

Pentru trupa de teatru amator în limba maghiară „Dömdödöm”, sâmbăta trecută a reprezentat o adevărată experiență, în această zi fiind organizată a X-a ediție a Concursului de actorie pentru elevi din județul Satu Mare, la Centrul Cultural Halmeu, de către Asociația „LITERART”.

Timi1Trupa Centrului Cultural al Municipiului Carei, condusă de Szolomájer Timea, a urcat pe scenă cu sceneta ”Vacskamati négyszögletűje”, printre alte nouă grupe din diferite localități ale județului. Spectacolele prezentate au fost inspirate nu numai din folclolul maghiar, ci și din viața cotidiană prin adaptarea textelor literare contemporane, sau chiar din biblie. Juriul, care a fost compus din actorii trupei Harag György, Péter Attila Zsolt și Rappert Vencz Gábor, inspectorul școlar pentru limba și literatura maternă, minorități, Gál Gyöngyi, și ziarista Szabó Kinga a menționat că și în acest an au avut parte de scenete valoroase, distractive și de calitate.

Dintre cei zece participanți, trupa careiană a obținut premiul întâi, împreună cu trupa „Kristályszemek” de la Școala Gimnazială Avram Iancu Satu Mare. Acest premiu înseamnă înscrierea automată la ediția a XVII-lea a Concursului Național de teatru PADIF, organizat la Cehu Silvaniei. Pe lângă acest premiu, membra grupei Hauler Hannelore a obținut titlul de „Cea mai bună actriță”, oferit de cotidianul „Friss Újság”.

Membrii trupei sunt: Bakó Blanka, Bartha Máté, Hauler Hannelore, Jobbágy Enikő Beatrix, László István, Maier Tamara, Majer Blanka, Mester Anna Boglárka, Nagy Dóra, Ónódi Bianca, Ónódi Blanka si Szabó Bence au primit premiul special „Pedró” oferit de membrul juriului Péter Attila Zsolt.
În cursul acestei luni piesa va fi prezentată la Întâlnirea trupelor de teatru amator din Covasna, și la Centrul Cultural al Municipiului Carei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 8, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.