”Jandarmii Juniori” au fost premiați de Jandarmeria Satu Mare și Radio Transilvania, în campania ”Jocuri de copii- Jandarm Junior”

Peste 150 de ,,Jandarmi Juniori” au intrat în competiţia celei de-a IX-a ediţii a campaniei ”Jocuri de Copii”. Proiectul iniţiat de Radio Transilvania şi Fundaţia Maria în parteneriat cu Jandarmeria Satu Mare și-a propus să-i familiarizeze pe copii cu misiunile pe care Jandarmeria le îndeplineşte pentru siguranţa şi în folosul cetăţenilor. În acest sens s-a vorbit despre rolul, importanţa şi locul Jandarmeriei în cadrul forţelor de ordine publică, a fost evidenţiată preocuparea instituţiei pentru asigurarea unui climat de securitate.

IMG_20150531_105813Astfel, în urma celor expuse și prezentate de jandarmi în cursul lunii mai, ,,Jandarmii Juniori” au avut de prezentat un moment artistic, dar și machetele la care au lucrat mai bine de o lună de zile împreună cu educatoarele lor. În concurs au fost înscrise zece unităţi de învățământ, iar juriul a avut o misiune grea pentru că toții copiii s-au pregătit temeinic pentru concurs.

Micuții au fost costumați cu vestimentaţie asemănătoare cu cea a jandarmilor și astfel au dovedit că se antrenează pentru a deveni ”jandarmi vrednici”.

IMG_20150531_103827În urma jurizării, primul loc a fost ocupat de Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11 şi de echipa Şcolii Gimnaziale “Avram Iancu”. Locul secund a fost ocupat de Grădiniţa Voinicelul, corp B, în timp ce echipajele corpurilor A şi C ale aceleiaşi grădiniţe s-au clasat pe locul trei. Toate machetele prezentate au fost expuse la Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare.

Până când juriul a desemnat câștigătorii, jandarmi ai Detașamentului 1 Jandarmi Mobil au prezentat și ei la rândul lor un exercițiu demonstrativ.

IMG_20150531_105249În centrul atenției copiilor a fost și câinele Lupino, un câine antrenat special pentru misiunile jandarmilor.

Jandarmeria Satu Mare, Radio Transilvania, Fundația Maria și comisia de jurizare, le-a mulțumit tuturor copiilor, cadrelor didactice  și părinților care i-au sprijinit pentru deosebita implicare în acest proiect!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 8, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.