Europarlamentarul Daniel Buda cere prelungirea termenului de depunere a cererilor de subvenții în agricultură

Astăzi este ultima zi în care fermierii români mai pot depune la APIA cererile unice pentru subvenţiile în agricultură. După această zi, fermierii care doresc să mai depună cererea, vor mai avea această posibilitate încă 25 de zile însă vor fi penalizaţi cu 1% din suma de plată. La începutul lunii mai am semnalat Comisiei Europene faptul că în plin sezon de depuneri a cererilor pentru subvenții în agricultură, fermierii nu au putut depune aceste cereri din cauza unor deficiențe apărute în sistemul informatic pe care APIA îl folosește la înregistrarea cererilor.

d budaMulți dintre fermieri și-au manifestat atunci nemulțumirile cu privire la incapacitatea de a înregistra cererile din cauza sistemului informatic folosit de APIA dar şi anexarea unor documente suplimentare, multe dintre acestea fiind imposibil de procurat în timp util.

Şi atunci întreb și nu doar retoric: de ce ministerul nu a prelungit până acum termenul de depunere a cererilor, fără ca fermierii să fie penalizaţi, având în vedere întârzierile de depunere a cererilor cauzate de sistemul informatic al APIA şi a birocraţiei excesive?

Tind să cred că ministerul Agriculturii, în loc să faciliteze absorbţia acestor fonduri, pune piedici serioase fermierilor care se află acum în incapacitate de a putea beneficia de drepturile cuvenite. Să nu uităm faptul că din cauza acestor condiţii absurde la care au fost şi sunt supuşi fermierii români pentru a obţine subvenţiile, aceştia şi-au strigat nu o dată nemulţumirile în stradă. Însă cu toate acestea, ministerul a decis să îi ignore în permanenţă.

Îi solicit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, să nu fie ignorant cu problemele fermierilor şi să prelungească de urgenţă termenul de depunere la APIA a cererilor unice pentru subvenţiile în agricultură. Fermierii români nu trebuie să fie victime ale incompetenţei celor care ocupă în mod vremelnic funcţii publice, ci trebuie să li se ofere soluţii şi ajutor!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 16, 2015. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.