Întâlnire de 50 de ani la Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia” Satu Mare

Marți, 16 iunie, la Colegiul Tehnic ”Unio – Traian Vuia” și-a dat întâlnire promoția anului 1965 de la fostul Grup Școlar Unio Satu Mare. La întâlnirea de 50 de ani de la absolvirea școlii, au răspuns prezenți 19 foști elevi ai clasei cu profilul prelucrări prin așchiere, diriginte Birgiszer Grigore.

kolcsey_beÎntâlnirea a debutat cu un Te Deum oficiat de preoții Silaghi Cristian, Nicolae Stoia și Vasile Pop, fost elev al acestei clase. Au fost pomeniți directorul școlii, ing. Mihai Șerban, directorii adjuncți, ing. Artenie Mihu și ing. Iosif Bretan, profesorii Gheorghe Gozar, Mihai Chertes, Vasile Balog și Teodor Diaconu.

Actualul director al Colegiului Tehnic ”Unio – Traian Vuia”, prof. dr. Vlaicu Popescu a spus că este o întâlnire emoționantă, este o deosebită plăcere și mândrie participarea la această festivitate. Perioada de care ne amintim cel mai mult este perioada de elev, referirile legate de liceu sau școală profesională sunt de multe ori mai durabile decât cele despre facultate. ”Este un moment de mare încărcătură sufletească și o mare bucurie, aceea de a vă reîntâlni cu foștii colegi. Vorbim astăzi cu nostalgia dulce-amăruie a celui care tânjește după anii tinereții fără de întoarcere”, a spus prof. Vlaicu Popescu.

Directorul Colegiului Tehnic ”Unio – Traian Vuia” a făcut apoi o scurtă prezentare a evoluției școlii în ultimii 50 de ani. Grupul Școlar ”Unio” a fost înființat în anul 1948, ca școală profesională. Din anul 1967 s-au format primele clase de liceu, devenind un puternic grup școlar. Dacă la înființare școala a funcționat într-o clădire naționalizată pe strada Mihai Eminescu și unde a funcționat mai bine de 60 de ani, în prezent, ca urmare a scăderii numărului de elevi școala a fost comasată cu Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” devenind Colegiul Tehnic ”Unio – Traian Vuia”.

La ora de dirigenție s-au împărtășit realizările profesionale și de familie, reieșind că pe parcursul vieții, foștii elevi au onorat cu cinste pregătirea profesională primită în această școală, au muncit cu abnegație în perioada industrializării țării, acolo unde țara a avut nevoie de ei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 16, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.