Proiectul ”Reorganizarea spațiului public în cartierul Soarelui și Micro 17”, în curs de derulare

Primăria Municipiului Satu Mare are în curs de derulare proiectul ”Reorganizarea spațiului public în cartierul Soarelui și Micro 17”. Șeful de proiect, arhitectul Adrian Pop a prezentat într-o conferință de presă alături de primarul municipiului Satu Mare, în sala de ședințe a Consiliului Local, macheta celor două cartiere cu situația existentă, alături de situația propusă, privind reorganizarea optimă a spațiilor dintre blocuri ținând cont că garajele fără autorizație au fost demolate.

IMG_0055Principiile care au stat la baza promovării proiectului au fost păstrarea zonelor și spațiilor verzi, mărirea carosabilului, amenajarea unor trotuare acolo unde nu sunt, ținându-se cont de accesul la blocuri, la spațiile comerciale precum și existența punctelor gospodărești.

De asemenea se vor amenaja noi locuri de joacă pentru copii, spații de relaxare, spații cu bănci. Proiectul este în curs de detaliere, nu este final, este în momentul de început, de dezbatere cu cetățenii. ”Principalul meu scop este în direcția modernizării orașului, a creerii de locuri de muncă pentru oameni, astfel ca cei care au plecat să se întoarcă acasă. Acceptăm orice propunere. În perspectivă dorim proiectarea și pentru celelalte cartiere a unor planuri de situații de viitor propuse în scopul creșterii calității vieții sătmărenilor. Dorim să ne mișcăm rapid, să avem un proiect bun. De luni (1 iulie) își vor începe lucrările de șantier APASERV, Electrica și ceilalți pentru ca apoi să se poată amenaja parcările și celelalte spații așa cum ne-am propus. Raportat la numărul de apartamente din cartier, vor beneficia de parcări 83% din acestea”, a declarat primarul dr. Dorel Coica.

Valoarea totală a proiectului va fi de în jur de 6-7 milioane lei. Primarul a spus că speră ca acest proiect să fie votat de toți consilierii locali în ședința ce urmează, iar în caz contrar îi va nominaliza pe cei care nu vor vota, ca astfel cetățenii să știe cine sunt cei care se opun modernizării cartierelor.

Brasov 1 propus

Brasov 2 propus

Jubileului propus

M3 propus

M6 propus

M11 propus

M12 propus

M13 propus

M19 propus

S2 Montaj

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 24, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.