Premierele săptămânii 8-14 martie 2013

Film românesc premiat la Berlin, Dwayne Johnson între ciocan și nicovală, Al Pacino de mână cu Alan Arkin și Christopher Nolan, iar James Franco dus cu balonul până în Oz. Weekendul are ce să-ți ofere, cel puțin din punctul de vedere al premierelor de pe marele ecrane. Consultă programul proiecțiilor de pe Cinemagia pentru a vedea cum strecori o oprire la cinema în planurile tale de weekend.

pozitia-copilului-626554lPoziția copilului

Un rol extraordinar al Luminiței Gheorghiu și un triumf românesc la Berlin. Poziţia copilului vorbeşte cu emoţie, dar şi cu umor, despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Poziţia copilului este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. În acelaşi timp, filmul este o radiografie a "high-class-ului" românesc contemporan, vorbind despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Snitch/Capcana

Una din multele ocazii de a-l vedea pe Dwayne Johnson pe marile ecrane anul acesta, într-un rol mai dramatic decât te-ai fi așteptat. Filmul este inspirat din fapte reale şi spune povestea unui tată al cărui fiu este acuzat pe nedrept de trafic de droguri, primind astfel o pedeapsă de 10 ani. Disperat să-şi salveze fiul, tatăl face un pact cu poliţia, fiind de acord să lucreze ca agent sub acoperire într-un cartel de droguri.

Oz: The Great and Powerful/Grozavul și puternicul Oz

Ai ocazia să afli originile popularului personaj creat de L. Frank Baum acum mai bine de 100 de ani. Povestea începe o dată cu alungarea lui Oscar Diggs (James Franco), un magician de circ cu principii etice discutabile, din prăfuitul Kansas. Acesta ajunge astfel pe Tărâmul lui Oz, un loc plin de viaţă şi crede că a dat norocul peste el: aici ar putea deveni faimos şi s-ar putea îmbogăţi. Însă, în scurt timp, cunoaşte trei vrăjitoare de-ale locului, Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) şi Glinda (Michelle Williams), care nu sunt sigure că acesta este marele vrăjitor pe care îl aşteptau cu toţii. Va trebui să le… vrăjească într-un fel sau altul.

Stand Up Guys/Trei tipi duri

O echipă pe cinste: Al Pacino, Alan Arkin și Christopher Walken. Val (Pacino) este proaspăt ieşit din puşcărie, unde îşi petrecuse ultimii 28 de ani, pedeapsă la care fusese condamnat pentru "vina" de a fi refuzat să-şi denunţe complicele. Cel mai bun prieten al său, Doc (Walken) îl aşteaptă la poarta închisorii. Celor doi li se alătură Hirsch (Arkin), şi el prieten vechi al celor doi răufăcători. Împreună se vor băga într-o mulțime de belele, pentru că unul dintre ei ascunde un secret fatal…

cinemagia.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 9, 2013. Filed under Cultură, Educație, Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.