Jandarmii desfăşoară acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii furtului de energie electrică

Luni, 29 iunie a.c,  jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil au participat în colaborare cu angajaţi ai S.C. Electrica S.A. la o acţiune comună pe linie de prevenire şi combatere a furtului de energie electrică, în municipiul Satu Mare.

furt-electricaCu acest prilej, jandarmii împreună cu lucrătorii de la S.C. Electrica S.A. au constatat că, la un imobil se sustrage energie electrică fără a fi contorizată. S-a constatat că instalaţia de alimentare cu energie electrică a consumatorului prezintă modificări neautorizate ce constau în legarea directă fără aparat de măsură, iar persoana care locuiește la acel imobil sustrage astfel energie electrică.

Persoana în cauză a fost identificată ca fiind Erika S. din Satu Mare. Pe numele celei în cauză au fost întocmite actele de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiuni de „deteriorare a echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate şi ”Furt”, fapte prevăzute şi sancţionate de articolul 92 alin. 1, din Legea nr.123 din 10.07.2012 „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare” şi art. 228 Cod Penal.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 30, 2015. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.