La Muzeul de Artă Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției fotografului Ovidiu Munteanu

Marți, 30 iunie, la ora 17.00, la Muzeul de Artă din Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de fotografii artistice și reportaj a artistului hunedorean Ovidiu Munteanu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Hunedoara.

1În prima sală vizitatorii mai pot vedea expoziția care ilustrează regimul comunist. În a doua sală, ca o trecere firească pot fi văzute cele 20 de fotografii cu instantanee din timpul evenimentelor din decembrie 1989, iar în următoarele săli fotografii ce ilustrează perioada postdecembristă.

2La vernisaj au participat alături de artist Felician Pop, directorul Muzeului Județean și Cristina Gloria Oprișa. După cuvintele de introducere rostite din partea instituției gazdă, cercetătorul științific Liuba Horvat, a luat cuvântul Felician Pop. Domnia sa a mulțumit artistului că a adus la Satu Mare această expoziție, care este una foarte interesantă.

3

4Fotografiile expuse sunt adevărate documente dar au și o valoare artistică. El reușește să surprindă natura în diferite ipostaze. Fotografiile lui emană forță de expresie și căutare. Artistul nu fotografiază orice. Își alege cu grijă temele și transmite mesaje. Demonstrează că arta nu este la îndemâna oricui. În mod sigur expoziția va fi vizitată de mulți sătmăreni, care sunt curioși să vadă cum surprinde un artist fotograf lumea în care trăiește.

5

6

DSC_0010

DSC_0011

DSC_0012Cristina Gloria Oprișa a vorbit despre cariera artistului, la expozițiile la care a participat până în prezent. Prin intermediul fotografiilor sale pot fi rememorate evenimentele din decembrie 1989. Ovidiu Munteanu este un artist al detaliilor, lucrările lui trădează un om experimentat. Realizează imagini echilibrate, surprinde amănunte esențiale, observă micile detalii, le compune și descompune. Reușește să surprindă magistral universul naturii.

În final, Ovidiu Muntean a mulțumit celor prezenți. El s-a prezentat ca un operator de imagine și artist fotograf, care a decis după 25 de ani să facă publice fotografiile sale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 30, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.