620 de candidați au susținut proba scrisă la limba maternă în cadrul examenului de Bacalaureat

Proba scrisă la Limba și literatura maternă din cadrul examenului de Bacalaureat, desfășurată în data de 30 iunie 2015, a fost susținută de 620 candidați din totalul de 631 înscriși.

bacLa Limba și literatura maghiară maternă au fost prezenți 560 candidați din cei 571 înscriși, iar la Limba și literatura germană maternă au fost prezenți toți cei 60 candidați înscriși. Pentru un candidat de la Liceul Teoretic Carei, care a obținut premiu la olimpiada internațională, s-a echivalat proba scrisă la Limba și literatura maghiară maternă cu nota maximă.

La centrul de examen din cadrul Colegiului Național „Doamna Stanca”, un număr de 7 candidați proveniți de la Colegiul Național „Doamna Stanca”, absolvenți ai profilului real – specializarea științe ale naturii bilingv franceză, au susținut proba scrisă la Biologie, disciplină nonlingvistică studiată în limba franceză. Promovarea acestei probe specifice permite obținerea mențiunii „secție bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat.

Nu au fost semnalate incidente.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 1, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.