Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare: Rata șomajului este în scădere

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare comunică pentru sfârșitul lunii iunie 2015 o rată a șomajului de 3,66%, în scădere față de luna mai cu 0,04% și cu 0,24% mai mică decât aceeași perioadă a anului trecut.

somajNumărul șomerilor la sfârșitul lunii iunie a fost de 5.797 de persoane, în scădere cu 68 de persoane față de luna mai, și cu 363 de persoane mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

Din totalul de șomeri, 5.797 de persoane, 2.401 sunt femei, în procent de 41,42%. Șomeri în plată sunt doar 686 de persoane, în procent de 11,83%.

Pe nivele de instruire situația se prezintă astfel: nivel de instruire primar, gimnazial și professional 5.262 persoane; cu studii medii (liceal, post-liceal) 407 persoane și cu studii superioare 128 de persoane.

Scăderea ratei șomajului se datorează în primul rând intensificării activității de informare, mediere, consiliere și formare profesională.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 1, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.