Referendumul aprobat de către Consiliului local Călineşti Oaş nu se va putea organiza

Serviciul juridic şi contencios administrativ din cadrul Instituţiei Prefectului, analizând Hotărârea nr.21/2015 privind organizarea unui referendum local, adoptată de Consiliul local Călinești Oaș în ședința extraordinară din data de 22 iunie 2015 a constatat următoarele:

Dinu-BirtocConform prevederilor art.61 din Legea nr.3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, completată și modificată, cheltuielile pentru organizarea și desfășurarea referendumului local se suportă din bugetul comunei. Prin adresa Serviciului Fiscal Orăşenesc Negreşti Oaş nr.114514/09.06.2015 se comunică faptul că întrucât pe numele comunei Călinești Oaș sunt depuse mai multe adrese de înființare a popririi, nu se vor putea deconta cheltuieli până la achitarea acestora, cu excepția cheltuielilor care se încadrează la art.781, alin.5  din Codul de Procedură Civilă.

De asemenea, din informarea Primarului comunei Călineşti Oaş nr.512/07.07.2015, transmisă Prefectului Judeţului Satu Mare, rezultă faptul că nu se pot face plăţi necesare organizării referendumului şi că în mod cu totul inexplicabil cu ducerea la îndeplinire a acestor hotărâri a fost însărcinat primarul. Având în vedere prevederile legale în vigoare, în actualele condiţii, referendumul local aprobat prin Hotărârea nr.21/2015 de către Consiliului local Călineşti Oaş, nu se va putea organiza.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, potrivit prevederilor art.46 alin.2 din Legea nr.3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, completată și modificată, a informat de îndată Ministerul Afacerilor Interne cu privire la Hotărârea nr.21/2015 adoptată de Consiliul local Călinești Oaș, precum și cu privire la situația financiară în care se află în prezent comuna Călinești Oaș, în vederea identificării unor măsuri ce se impun a fi aplicate pentru soluţionarea acestei speţe.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 9, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.