Vizită de lucru a ministrului Agriculturii și co-președintelui ALDE, Daniel Constantin, în județul Satu Mare

În data de 10 iulie, de la orele 13.00, la sediul Alianței Liberalilor și Democrațlor Satu Mare (fostul sediu PNL Satu Mare) a avut loc o conferință de presă susținută de Daniel Constantin, co-președinte al ALDE și ministru al Agriculturii, prilejuită cu ocazia vizitei sale de lucru în județul Satu Mare. Daniel Constantin a fost însoțit de Cosmin Bota, co-președinte al Organizații Municipale ALDE, Cristinel Smadu, co-președinte al Organizației Județene ALDE, Sebastian Hotca, membru ALDE, și nu în ultimul rând gazda conferinței de presă, Adrian Ștef, președinte al Consiliului Județean Satu Mare și co-președinte al Organizației Municipale ALDE Satu Mare.

IMG_0092În deschidere Adrian Ștef a spus că este prima conferință de presă organizată în această locație, ocazie cu care a fost inaugurat sediul partidului Alianța Liberalilor și Democraților Satu Mare. În cuvântul său Ștef a subliniat că ”Noi suntem liberalii din România și facem parte din marea familie europeană ce păstrează valorile de centru dreapta”.

Ministrul Daniel Constantin a spus că scopul vizitei sale de lucru în județul Satu Mare este acela de a pune în discuție cu fermierii problemele legate de transpunerea în fapte a măsurilor Programului Național de Dezvoltare Rurală. A avut întâlniri de lucru constructive în zonele Tășnad, Valea Vinului, Turț, Beltiug, Livada unde s-a întâlnit cu oameni ce lucrează în agricultură și care au ridicat o serie de probleme serioase. Acestora le-a promis că va căuta rezolvare problemelor lor. ”Am constatat că aici în nord-vestul țării s-au atras cele mai multe fonduri europene, peste 13 miliarde de euro pentru următorii șase ani, agricultura fiind la ora actuală un sector bine finanțat. Indicatorul de preț de consum la produsele agricole a scăzut prima dată în ultimii 25 de ani. Dovadă că produsele agricole sunt comercializate corect”.

Ministrul Agriculturii a mai precizat că ”Vrem să fim ca partid ceea ce au nevoie cetățenii. Vrem ca să vorbim nu despre ce vom face, ci despre ce am făcut, dacă cetățenii trăiesc bine, înseamnă că ne-am făcut datoria”.

Daniel Constantin a spus în încheiere că în perioada următoare vor fi desemnați candidați pentru alegerile din 2016 urmărindu-se două criterii: să fie buni profesioniști, și cât se poate de noi în politică.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 10, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.