Bătălie în PSD pentru ”scaunul gol” lăsat de Ponta: tabăra lui Dragnea și tabăra Plumb-Ponta

Renunţarea lui Victor Ponta la funcţia de preşedinte al PSD a deschis confruntarea în interiorul partidului, Rovana Plumb şi Liviu Dragnea disputându-şi conducerea partidului. În timp ce Plumb se consideră în continuare preşedinte interimar şi are susţinerea lui Victor Ponta. Dragnea încearcă să impună în Comitetul Executiv o altă formulă de conducere a PSD, nerecunoscând faptul că Plumb este preşedinte interimar.

Rovana PlumbVictor Ponta susţine că nu se va implica în stabilirea succesorului în fruntea PSD, dar a anunţat deja că preşedinte interimar este Rovana Plumb. După ce a demisionat din funcţia de preşedinte executive şi a primit doar calitatea de coordonator politic, Dragnea nu este de acord cu legitimarea Rovanei Plumb ca preşedinte al PSD.

”Noi nu avem preşedinte interimar, avem un scaun gol. Cex-ul va hotărî calea de urmat, Rovana Plumb este preşedinte al Consiliului Naţional, a avut de la Victor Ponta o delegare de atribuţii corectă”, a spus Dragnea. El a ţinut să precizeze că cea mai mare problemă pentru partid ar fi convocarea unui Congres.

”Chiar vreau să lămurim problema, că am văzut în câteva comunicate ale unor colegi că se tot vorbeşte că nu trebuie congres şi îi sfătuiesc pe toţi că nu mai vrea nimeni congress pentru că vrea nimeni congres. Nu este nevoie de un Congres, cel mai rău lucru pentru partid ar fi să se organizeze un Congres pentru că s-ar naşte foarte multe tulburări când PSD nu are nevoie de aşa ceva”, a spus Dragnea.

Într-o aluzie la sprijinul lui Ponta pentru Plumb, Dragnea a subliniat că a făcut echipă cu Victor Ponta şi că speră să facă în continuare. ”Îmi aduc aminte că am făcut echipă cu Victor Ponta vreo cinci ani şi jumătate şi nu a fost rău. Am fost mulţi ani împreună, sper să mai fim şi în continuare”, a declarat Dragnea.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, a susţinut că este în continuare preşedinte interimar al PSD.”Toate lucrurile s-au lămurit, vom avea BPN miercuri, iar săptămână va fi Comitet Executiv tot miercuri”, a declarat Plumb. Ea a precizat că doreşte să facă în continuare echipă cu Liviu Dragnea.

Dacă în Comitetul Executiv se va decide prelungirea mandatului Rovanei Plumb la conducerea PSD atunci Victor Ponta va rămâne în continuare liderul de facto al partidului. În cazul în care tabăra Dragnea va reuşi să impună un alt nume în fruntea partidului, influenţa lui Ponta asupra deciziilor PSD va fi una mai redusă.

Gandul.info

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 13, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.