Au fost reabilitate 11 străzi de pământ din cartierul Solidarității

Marți, 14 iulie, în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare a avut loc Conferința finală a Proiectului finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice cu privire la Creșterea calității vieții și asigurarea unor condiții la nivel european prin regenerarea susținută a zonei rezidențiale Solidarității din municipiul Satu Mare – SOLIDREG, finanțat de Programul Operațional Regional 2007 – 2013, care a avut domeniul de intervenție Planuri integrate de dezvoltare urbană, sub domeniul ”Poli de dezvoltare urbană”. Pe lângă viceprimarul municipiului Satu Mare dr. Radu Roca, au participat consilieri, constructori și beneficiari ai acestui proiect.

strazi reabilitateObiectivul specific al proiectului a fost reabilitarea și modernizarea a 11 străzi: Albatros, Berzei, Cocorilor, Deltei, Doina, Făgetului, Izvorului, Lacului, Pescărușilor, Sălciilor. Valoarea totală a proiectului a fost de 11.817.887, 82 lei iar valoarea lucrărilor executate a fost de 6.933.872, 50 lei TVA inclus. Durata de implementare a proiectului a fost de 40 de luni din care 24 de luni execuția propriu zisă a lucrărilor. Lucrările au fost executate de Asociația formată din SAMCIF, ALFAROM, Construcții Drumuri, VIACON DRUM.

Reabilitarea și modernizarea străzilor de pământ sus menționate a presupus următoarele activități: dezvoltarea și modernizarea rețelelor tehnico-edilitare de apă canal, realizarea canalelor tehnice îngropate pentru cabluri de joasă tensiune, s-au realizat rigole de colectare, dirijare și evacuare a apelor pluviale amplasate la marginea carosabilului, realizarea carosabilului a trotuarelor și a zonelor verzi precum și semnalizare rutieră.

Prin acest proiect locuitorii zonei rezidențiale Solidarității vor beneficia pe viitor de creșterea calității vieții în areal, îmbunătățirea serviciilor urbane, creșterea gradului de siguranță în circulație, îmbunătățirea condițiilor de transport de persoane și bunuri, a factorilor de mediu, acces mai rapid la serviciile medicale, de învățământ, administrative.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 14, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.