Bilanț pozitiv la Clubul Copiilor și Elevilor din Tășnad, frecventat de aproape 300 de elevi

Am stat de vorbă cu profesoara Daniela Moldovan, care își desfășoară activitatea de 27 de ani la Clubul Copiilor și Elevilor din Tășnad. Așa cum ne-a declarat, ea s-a întors în locul unde s-a inițiat în tainele muzicii, în calitate de dascăl cu mai mulți ani în urmă. Ne-a mărturisit cu tristețe că, dacă cu ani în urmă aici munceau cu elevii 17 profesori, azi au mai rămas doar trei dascăli harnici, competenți și inimoși, care reușesc să cuprindă o multitudine de discipline și domenii de interes, pentru cei aproape 300 de copii ce frecventează cercurile de la club.

tasnad3În cadrul Clubului Copiilor și Elevilor din Tășnad există trei cercuri, dar dacă sunt analizate mai atent după tematică, acestea ar putea să fie mult mai multe, ele cuprinzând o arie largă de domenii educative. Amintim ”Cercul de Ecologie – Prietenii noștri”, condus de profesoara Marcela Bala; ”Cercul de folclor și vioară”, condus de profesorul Ionuț Rotar și nu în ultimul rând cercul ”Educație pentru cetățenie democratică și muzică vocal instrumentală” (folk, muzică ușoară și ansamblu vocal instrumental), condus de profesoara Daniela Moldovan.

În cadrul activităților de la Clubul elevilor din Tășnad, se înscriu cele tradiționale, cum ar fi: Medalionul muzical – literar Eminescu, realizat în parteneriat cu celelalte instituții culturale din oraș, spectacolele tradiționale de Crăciun, prezentate în școli, biserici, Casa de tip familial Mihaela; Festivalul Simbol, devenit național care reunește soliști de muzică ușoară și folk din toată țara. Ultima ediție a festivalului s-a bucurat de un real succes prin numărul mare de participanți și reprezentanților de marcă ai muzicii ușoare și folk prezenți în juriu.

tasnad palatUn eveniment interesant și de mare amploare este concursul ”Europa privită prin ochi de copil” care cuprinde o vastă arie tematică cum ar fi: desene, colaje, eseuri, fotografii, povești și povestiri ale copiilor. Sunt de remarcat machetele realizate de aceștia cu mult talent și măiestrie ale unor monumente și locuri istorice din țară și de peste hotare. Au fost realizate aici cu scop didactic, două CD-uri sub directa coordonare a profesoarei Daniela Moldovan: “Flori de măr” și ”O lume de culori”. Cele două grupuri vocale ”Vise” și ”Simbol” au fost invitate să cânt și la Ziua Orașului Tășnad, care va avea loc în 15 august.

Acestea au fost doar câteva dintre activitățile de la Clubul Copiilor și Elevilor din Tășnad, realizate de către cei trei profesori ce pun multă pasiune, dăruire și profesionalism în slujba copiilor tășnădeni.

Lia-Florica Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 16, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.