În municipiu vor fi construite în următoarele luni 23 de noi stații de autobuz

Joi, 23 iulie, în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic Pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Au participat prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, directorul Ramona Antonescu, reprezentanții asociațiilor de pensionari, directori de instituții județene: Mircea Marian, Pop Ioan, Mircea Blideran, Șichet Voicu, Ionuț Bujor.

IMG_0015Ramona Antonescu a răspuns la problemele ridicate în ședința anterioară. Referitor la aspectele legate de fostul hotel Dacia, Primăria Satu Mare a comandat o expertiză care a constatat că lucrările executate până în prezent de proprietar nu au respectat proiectele de execuție aprobate. Ca urmare, lucrările au fost oprite. Constatându-se un prejudiciu de 870.000 euro, Primăria Satu Mare a demarat procedurile de expropriere.

În legătură cu zona pietonale din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor și din fața Agenției CFR și Tarom, constatându-se că aici sunt parcate abuziv autovehicule, s-a hotărât ca în zonă să aibă acces numai între anumite ore mașinile care aprovizionează unitățile comerciale din zonă.

Pentru realizarea catargului din Piața 25 Octombrie, s-a făcut o ofertă de 390.000 lei către intreprinderea UNIO S.A, pentru execuția acestuia.

Directorul SC Transurban SA, Ionuț Bujor a prezentat aspecte concrete pentru îmbunătățirea parcului auto în scopul asigurării confortului și securității călătorilor. S-a făcut licitație pentru șase autobuze, ca urmare alte șase autobuze vor fi scoase din uz din cauza gradului mare de uzură.

În perioada următoare se vor construi 23 de stații de autobuz acoperite, dotate cu bănci și 20 de automate de bilete, de ultimă generație deoarece cele vechi dau rateuri. Primăria Satu Mare va acoperi aceste cheltuieli, iar stațiile vor fi date în folosință sătmărenilor peste trei luni. În municipiul Satu Mare, 2.500 de pensionari beneficiază gratuit de transport în comun.

Directorul Ramona Antonescu a prezentat proiectul Strategiei Naționale pentru promovarea îmbătrânirii active, ce va fi aprobat în Guvernul României, din care a subliniat câteva din obiectivele de bază: locuri de muncă potrivite pentru pensionari, posibilitatea integrării sociale pozitive a celor vârstnici, acces la spații publice, prevenirea abuzurilor împotriva lor, asigurarea resurselor financiare pentru îngrijire de lungă durată, întârzierea îmbătrânirii timpurii fizice și morale, prevenirea afecțiunilor cronice în scopul asigurării unui nivel de sănătate superior.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 23, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.