Proiectul ”Dezvoltarea Resurselor Umane în mediul rural din județul Satu Mare-DRUM spre ocupare”, la final

În 23 iulie, în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc finalizarea proiectului ”Dezvoltarea Resurselor Umane în mediul rural din județul Satu Mare-DRUM spre ocupare”, cofinanțat din fondul social european prin Programul operațional sectorial ”Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013”.

ajofm satu mareProiectul s-a desfășurat pe 16 luni începând cu 31 martie 2014. A cuprins 600 de persoane cu nivel de pregătire redus, necalificate sau calificate în domenii care nu mai sunt cerute pe piața muncii, din 59 de sate. Persoanele erau în căutarea unui loc de muncă, șomeri, persoane ocupate cu agricultura de subzistență și persoane inactive. Este vorba de locuitori ai comunelor Turț, Tiream, Pișcolt, Călinești-Oaș, Bizad, Batarci și Vama.

Beneficiarii proiectului au fost organizați în 14 serii de cursuri de calificare în domenii precum: bucătar, ospătar, cofetar, administrator de pensiune, lucrător comercial, tapițer, instalator, operator introducere, validare și prelucrare date. Coordonatorul activității a fost Asociația Camera Meșteșugarilor Satu Mare. De asemenea un număr de 95 de persoane au participat la cursuri pe durată de 5 zile, în domeniul competențelor antreprenoriale.

În total au fost certificate 292 de persoane, din care 141 au obținut certificate de calificare cu recunoaștere la nivel național și al Uniunii Europene. De asemenea, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a consiliat și orientat în carieră aproximativ 400 de persoane și a pus în contact cu diverși angajatori peste 130 de persoane, din care 47 au obținut deja un loc de muncă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 23, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.