Jandarmii sătmăreni continuă acţiunile menite să prevină delincvenţa juvenilă în şcoli, în cadrul Campaniei „Fără violenţă în școli”

Luni, 11 martie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a desfăşurat o acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile la clasa a V-a din cadrul Colegiului Naţional „Ioan Slavici” din municipiul Satu Mare. Acţiunea s-a desfăşurat la solicitarea şcolii de a sprijini demersul educaţional, în sensul creşterii şi educării elevilor într-o societate „Fără violenţă!”.

actiune Slavici 157

Astăzi, jandarmii sătmăreni, la solicitarea directorului şcolii, domnul profesor Cuceu Ioan, a profesorului consilier Cuţin Bianca şi a dirigintelui clasei, doamna profesor Gomboş Corina, i-au instruit pe elevi cu privire la formele violenţei, cauzele generatoare ale acesteia şi efectele pe termen scurt, mediu şi lung ale violenţei asupra personalităţii copilului.

Jandarmii au dorit să-i sensibilizeze pe elevi cu privire la respectarea normelor de conduită şi a legii atât pe timpul cât sunt la şcoală, cât şi în timpul lor liber, acasă sau pe stradă.

După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii au urmărit atragerea audienţei spre dialog şi expunerea propriei păreri cu privire la violenţă şi la modul in care trebuie să acţioneze în caz de violenţă. Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să evite formele de violenţă, iar dacă sunt martori sau chiar sunt implicaţi în violenţă, cum trebuie să acţioneze.

Violenţa, cu toate formele ei, este o realitate care îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult în societate, chiar şi în şcoală, unde există un nivel de indisciplină inerent, ca rezultat al faptului că elevii sunt la o vârstă la care sunt tentaţi să treacă peste reguli, iar această indisciplină poate duce la un comportament violent.

În general, faptele antisociale cel mai întâlnite în şcoală sunt agresiunile exprimate prin injurii, jigniri, îmbrânceli sau intimidări. Pornind de la acestea, de cele mai multe ori izbucnesc conflicte cu o justificare minoră, însă care pot culmina cu agresiuni fizice cu consecinţe dintre cele mai grave.

Un aspect esenţial al acestei acţiuni a fost conştientizarea elevilor cu privire la faptul că a fi violent nu înseamnă a fi puternic şi totodată „Violenţa nu te face mai puternic!”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 11, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.