Vasile Blaga cere TVA de 21% de la 1 ianuarie 2016. Ce alte condiţii pune PNL pentru a vota Codul Fiscal

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, propune scăderea TVA în două etape, de la 1 ianuarie 2016 cota urmând să fie redusă la 21% şi nu la 19% aşa cum s-a votat prima dată în Parlament Codul Fiscal. PNL a propus o serie de consultări cu celelalte partide parlamentare, dar şi cu BNR şi Guvernul pe marginea adoptării Codului Fiscal în Parlament, după ce acesta a fost trimis la reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis.

blagaBlaga a acuzat guvernul Ponta că în momentul votării Codului Fiscal în Parlament, PNL l-a crezut pe premier care anunţa mărirea cadrului de colectare la 38% şi reducerea evaziunii fiscal cu 14%. Aceasta este prima poziţie exprimată de liberali privind posibilitatea temporizării adoptării Codului Fiscal şi scăderea TVA în trepte.

Deşi au votat Codul Fiscal în Parlament, liberalii nu au precizat clar care va fi poziţia lor în momentul discutării cererii de reexaminare, venită din partea preşedintelui Klaus Iohannis. În prima fază, co-preşedinţii PNL au încercat să evite un răspuns clar, prin anunţarea unei echipe de negociere care să discute cu PSD, BNR şi Guvern sustenabilitatea introducerii măsurilor din Codul Fiscal de la 1 ianuarie 2016.

Întrebat de gândul care este soluţia propusă de PNL, co-preşedintele Vasile Blaga a avansat varianta aplicării Codului Fiscal în două etape, astfel de la 1 ianuarie 2016 TVA-ul să scadă la 21%, iar peste şase luni să fie scăzut la 19%.  ”Noi vrem analize clare. Negociem cu Guvernul şi Banca Naţională. Să discutăm sustenabilitatea lui, să discutăm clar cât se susţine, până unde”, a declarat Vasile Blaga.

El a precizat că în momentul votării Codului Fiscal de PNL, premierul s-a angajat să fie mărit cadrul de colectare la 38% şi reducerea evaziunii fiscale cu 14%. ”Noi am discutat în următoarea cheie, PNL nu a spus nici măcar o secundă că nu votăm acest Cod, au fost câteva argumente şi câteva semne de întrebare pe care sper că noul studiu de impact de la guvern le va spulbera”, a spus Alina Gorghiu, care a anunţat şi ea că Guvernul a vorbit despre un grad de colectare de 38%.

Co-preşedinta PNL a susţinut că toate partidele, Guvernul, BNR şi Consiliul Fiscal trebuie să se aşeze la masa negocierilor pentru a discuta cifrele. Noul lider al PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut ministrului de Finanţe să realizeze o nouă analiză privind impactul introducerii noului Cod Fiscal, cu care să meargă să convingă reprezentanţii BNR.

Gandul.info

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 3, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.