Marș împotriva violenței în școli, în centrul orașului

Peste 400 de elevi de la mai multe instituții de învâțământ au luat parte ieri la un marș împotriva violenței în școli, prin centrul orașului. Acțiunea face parte din campania „Fără violenţă în şcoli!”, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Satu Mare, în colaborare cu Consiliul Judeţean Satu Mare şi Inspectoratul de Poliţie Județean.

Campania a fost lansată ieri printr-un marş anti-violenţă, desfăşurat în centrul municipiului Satu Mare, începând cu ora 14.00. De asemenea, s-a predat ştafeta anti-violenţă între şcoli. La marș au participat elevi din fiecare unitate de învățământ. Alături de aceștia au fost și președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, directorul de cabinet al Prefectului, Sorin Martin Vereș, adjunctul șefului IPJ, Vlad Florentin, directoarea CJRAE, Sânziana Cristea, comisarii de poliție Simona Săndulescu și Hrihorișan Felicia.

Marșul a început în fața Catedralei Romano-catolice din Piața Libertății, participanții purtând pancarte cu mesaje împotriva violenței în școli. Destinația a fost platoul din Piața 25 Octombrie. Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef i-a felicitat pe organizatorii evenimentului, precizând că și-ar dori să existe cabinete psihopedagogice în fiecare unitate de învățământ. Totodată, le-a transmis elevilor să fie mai toleranți și să îi accepte pe cei care sunt diferiți de ei.

Mars impotriva violentei in scoli (11)

Mars impotriva violentei in scoli (180)

”Cabinetele psihopedagogice ar trebui să existe în fiecare școală. Psihopedagogii au rol important şi în orientarea şcolară a elevilor, dar îi pot ajuta şi pe părinţi şi chiar pe profesori. Copiilor le spun: fiţi toleranți și acceptați-i pe cei care sunt diferiți de voi, învățați să rezolvați conflictele cu ceilalți prin dialog și negociere”, a declarat Adrian Ştef.

Mars impotriva violentei in scoli (156)

Săptămâna “FĂRĂ VIOLENŢĂ ÎN ŞCOLI!” se desfășoară în perioada 11-15 martie, fiind incluse diferite workshopuri și concursuri de proiecte educative. De asemenea, va continua ștafeta anti-violență pe toată durata săptămânii, urmând ca mascota campaniei să ajungă în cât mai multe unități de învățământ.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 12, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.