Dansuri ţigăneşti şi recital Petrică Mureşan, la Carei în ziua a treia a AugustFest

În cea de-a treia zi de Festival AugustFest8, marți, 4 august 2015, careienii au putut urmări un program divers, care a conținut mai multe genuri de evenimente.

DSC_0293mÎncepând cu ora 17.00 a avut loc un spectacol de dansuri țigănești în compania mai multor ansambluri de dansuri țigănești din municipiul Carei și localitățile din împrejurimi.

Au prezentat un program complex de dansuri, muzică țigănească, dar și dansuri moderne și latino. Programul a conținut patru momente: Ansamblul de romi al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Carei, coordonat de Fátyol Adalbert a prezentat muzică și dansuri țigănești. Trupa de dansuri coordonată de Gáti Vera a prezentat mai multe dansuri. Grupa de dansuri a Școlii Gimnaziale Nr. 3 Carei, coordonată de Gáti Beáta a pregătit dansuri țigănești, dans modern și latino. Ansamblul „Dankó Pista” – „Stelele Careiului”, coordonat de Sebők Mária a încheiat programul, prezentând mai multe dansuri. Programul artistic a fost coordonat de Lemák József.

DSC_0338m

foto rom 1

foto rom 3De la ora 20.30, îndrăgitul interpret Petrică Mureșan, acompaniat de orchestra „Horile Sătmarului” (prof. Călin Opriș – vioară, prof. Ovidiu Cosma – taragot, prof. Florin Pop – clape, prof. Ion Florea – clape), a oferit un recital de zile mari în fața publicului numeros prezent în parcul dendrologic. Prin intermediul repertoriului variat care a cuprins cântece de voie bună, șlagăre de muzică ușoară, dar și piese folclorice, timp de mai bine de o oră jumate, s-a creat o atmosferă de bună dispoziție. La finalulul evenimentului spectatorii au aplaudat minute în șir, apreciind prestația de excepție a artistului.

DSC_0348m

DSC_0356m

DSC_0403m

DSC_0422mAugustFest8 continuă, miercuri 5 august, de la ora 20.00, în Parcul Dendrologic cu Gala Dansului Careian, în cadrul căreia vor evolua cluburi și formații de dans din Municipiul Carei, prezentând: dans modern, sportiv și de societate – Magic Dance (Centrul Cultural), Club Dance (Clubul Elevilor) și Lead & Follow. Instructori: Raluca Păvăluc, Cătălina Curceanu și Bagossy Zoltán.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 5, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.