La acest sfârşit de săptămână, Satu Mare devine capitala voleiului pe plajă

Un eveniment sportiv de anvergură are loc la sfârşitul acestei săptămâni la Satu Mare. Platoul din Centrul Nou va găzdui Trofeul Sătmarului la volei pe plajă. Începând de joi, 6 august, vom vedea la lucru cele mai bune echipe din ţară, dar şi din străinătate. Pentru 3 zile Satu Mare devine capitala voleiului.

v5Organizatori principali sunt Consiliul Judeţean Satu Mare și CS ADEP Satu Mare. Turneul este unul de top şi este inclus în calendarul Federaţiei Române de Volei.  În evenimentele organizate până în prezent s-au promovat tradițiile și obiceiurile tradiționale, iar cu Trofeul Sătmarului se dorește promovarea mișcării, sportului și mai ales competiția corectă și recompensarea muncii.

v1Trofeul Sătmarului a fost organizat pentru prima dată în 1998, promotorul acestui turneu fiind Mihai Lorincz, iar după o pauză de 10 ani, la inițiativa Consiliului Județean Satu Mare s-a reluat tradiția. Trofeul Sătmarului a fost cel mai mare eveniment estival organizat în Satu Mare, locul de desfășurare ales fiind platoul din Centrul Nou. Evenimentul aducea peste 1.000 de spectatori, fiind la momentul respectiv unul din cele mai frumoase turnee de volei de plajă din România.

v6Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a declarat în cadrul deschiderii oficiale a evenimentului: “Astăzi, Satu Mare trebuie să-și recâștige locul în topul turneelor din România. În 2002 Satu Mare a găzduit Balcaniada de Seniori și în viitorul apropiat dorim din nou să organizăm o Balcaniadă, dar de data aceasta să fie adresată și genului feminin. De anul acesta Satu Mare se poate mândri cu o echipa specializată în voleiul de plajă, Vaida Beata și Matei Adriana, anul acesta aducând Sătmarului un Titlu de Campion Național la Junioare, un titlu de Vicecampion Național la Senioare și un titlu de Vicecampion la Balcanida U 20, acestea fiind o premieră în istoria județului. Doresc să le felicit pe Beata și pe Adriana pentru rezultatele deosebite și sunt sigur că o să ne ofere un spectacol frumos și la Satu Mare”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.

v2Trofeul Sătmarului este un Turneu Internațional care aliniază la start 8 echipe din: Serbia, Bulgaria, Republica Moldova și România, sistemul de desfășurare va fi pe grupe oferind publicului spectator zilnic 6 jocuri, împărțite în 2 sesiuni, sesiunea de dimineață începând la ora 10.00, iar cea de-a doua sesiune începând cu orele 16.00. Semifinalele și finalele se vor desfășura sâmbătă începând cu orele 16.00.

v7

Valoarea totală a premiilor acordate sportivilor va fi de 2.500 euro net, dar și spectatorii vor avea parte de surprize, li se va oferi ocazia să câștige anumite premii puse la dispoziție de sponsori prin participarea la anumite provocări pe terenul de volei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 6, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.