A.J.O.F.M. Satu Mare asigură intrarea pe piaţa muncii a tinerilor cu risc de marginalizare socială

În conformitate cu prevederile Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare asigură participarea pe piaţa muncii a tinerilor cu risc de marginalizare socială prin: acompaniament social personalizat, activităţi de informare şi promovare a intereselor tinerilor cu risc de marginalizare socială în rândul angajatorilor, şi subvenţionarea locurilor de muncă.

AJOFM-Satu-Mare-8-680x365Acompaniamentul social personalizat de realizează de către agenţie, în baza unui contract de solidaritate, şi constituie un ansamblu de servicii care se acordă în mod gratuit tinerilor cu risc de marginalizare socială şi constau în:

-Informare şi consiliere profesională;
-Medierea muncii;
-Plasarea în muncă la un angajator a cărui ofertă de loc de muncă a fost selectată ca fiind corespunzătoare pregătirii profesionale şi altor condiţii cuprinse în dosarul întocmit la înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă, în evidenţa agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă.

Prin Legea nr. 250/2013 a fost modificată Legea nr. 116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale. Principalele modificări legislative se referă la:

Definirea categoriilor de tineri care fac obiectul măsurilor. Conform Legii nr. 76/2002, aşa cum a fost modificată prin Legea nr. 250/2013, tânărul cu risc de marginalizare socială este persoana cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani, care se înregistrează la Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul, sau, după caz, reşedinţa şi se încadrează într-una din următoarele categorii:
– Se află în sistemul de protecţie a copilului sau provine din acest sistem;
– Are dizabilităţi;
– Nu are familie sau familia sa nu îi poate asigura întreţinerea;
– Are copii în întreţinere;
– A executat una sau mai multe pedepse privative de libertate;
– A fost victimă a traficului de persoane;

Durata contractului de solidaritate a cărui perioadă maximă a crescut de la 2 ani la 3 ani, menţinându-se condiţia ca durata minimă să fie de cel puţin un an.

Limita de vârstă a tinerilor care beneficiază de măsurile prevăzute de lege este de 26 de ani, spre deosebire de prevederile anterioare modificărilor când, în limita sumelor disponibile din bugetul asigurărilor pentru şomaj, se putea extinde până la cei cu vârsta de maxim 35 de ani.

Subvenţia lunară acordată angajatorilor de inserţie pentru un tânăr angajat se calculează pe baza salariului de bază stabilit la data angajării, dar maximul se raportează la indicatorul social de referinţă şi nu la salariul mediu pe economie (nu mai mult de două ori valoarea indicatorului social de referinţă).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 7, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.