Expoziţie de artă contemporană Dorothea Fleiss & East West Artists, la Ardud

Sâmbătă, 8 august, la ora 14.00 la Cetatea Orașului Ardud a avut loc vernisajul expoziției internaționale de artă plastică contemporană, cu lucrările realizate în cadrul celei de a doua ediții în cadrul programului DFEWA Residency Ardud Transilvania 2015. Evenimentul a avut loc în colaborare cu Primăria Orașului Ardud și Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea”, curatorul expoziției fiind Dorothea Fleiss.

1Prezent la vernisaj, primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma a vorbit despre cei 22 de artiști plastici profesioniști veniți din 14 țări care în cadrul programului, timp de 10 zile, au creat în cadrul taberei lucrări valoroase. „Ne bucurăm că în urma artiștilor rămân numeroase lucrări care se vor regăsi în cadrul unui Muzeu de Artă Contemporană ce se dorește a se înființa în orașul Ardud”, a spus Ovidiu Duma. El a mulțumit Dorotheei Fleiss din Germania pentru efortul depus, este știut faptul că nu este ușor să reunești atâția artiști plastici profesioniști. Îmbucurător este faptul că membrii Cercului de pictură din localitate au fost prezenți în cadrul taberei de creație și au învățat multe de la artiștii plastici la cea de a doua ediție a taberei.

2Artiștii plastici au avut ocazia să viziteze Țara Oașului, zona Careiului și împrejurimile orașului Ardud. Ei vor duce în țara lor imaginea unui Ardud cu o largă deschidere spre cultură. Ei au avut contact cu locuitorii orașului, s-au împrietenit, au realizat portrete.

3Dorothea Fleiss a mulțumit Primăriei Ardud și Casei de Cultură din oraș pentru găzduirea importantului eveniment cultural. Și ea și-a exprimat încrederea că în viitor se va deschide la Ardud un Muzeu de Artă Contemporană care să găzduiască toate aceste creații.

4

6

7

8

9

10

11

12Directorul Casei de Cultură „Dr. Augustin Mircea”, Mircea Câcu a amintit de cei 800 de ani care au trecut de la prima mențiune documentară a orașului Ardud. Această tabără de creație cu participarea a 22 de artiști plastici demonstrează că Ardudul este deschis culturii, tabăra fiind o mare realizare. „Cu toate că artiștii plastici au venit din 14 țări, cu toții vorbim limbajul culturii. Lucrările realizate în timp vor dobândi o valoare tot mai mare”, spus Mircea Câcu. Acceptarea finanțării unei părți a evenimentului de către Ministerul Culturii este o dovadă a recunoașterii valorii acestei tabere de creație.

5Munca artiștilor plastici a fost recompensată cu înmânarea unor diplome din partea Primăriei Ardud. Artiștii plastici români au fost: Andrei Budescu, Andreia Cismașu, Radu Ciobanu, Raluca Ghideanu, Bernard Naghi, Virginia Pișcorean, Șerban Roșca, Mirela Trăistaru. Cei străini: Mohamed Abdoulbaga (Egipt), Ivan Asanovic (Muntenegru), Kamilla Bednarska (Polonia), Marco Estaban Caballero (Chile/Italia), Hiroyuki Kimura (Japonia), Michael Lach (Polonia), Naoko Kobayashi (Japonia), Miklos Klotz (Ungaria), Padungsak Kochomrong (Tailanda), Morakot Ketklao (Tailanda), Yumi Schirai (Japonia), Milija Stoianovic (Muntenegru), Fatmir Tufina (Albania), Katalin Verebics (Ungaria).

Prof. Carol C. Koka      

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 8, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.