Belánszky Demkó Beáta, Keresztesi Monica şi Szigeti Camelia expun la Primărie

Joi, 13 august, la ora 16.00 la Galeria de Arte Plastice a Primăriei Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de pictură în cadrul căreia care au expus artistele plastice Belánszky  Demko Beáta, Keresztesi Monica și Szigeti Camelia. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare și Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare, fiind moderat de Varga Maria.

1Despre artiștii plastici și creațiile lor au vorbit președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba și vicepreședinta Keresztesi Monica. Programul artistic a fost asigurat de Loredana Morar care a interpretat mai multe piese muzicale. Expoziția este deschisă între 13 august – 16 septembrie.

2Belánszky Demkó Beáta este născută la Satu Mare la 8 septembrie 1976. Trăiește la Sóskút – Ungaria. A urmat liceul la Nyíregyháza, facultatea la Dunaújváros. Este profesor/inginer informatician. Din 2010 este membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, participând la toate expozițiile acesteia. Pictează în următoarele tehnici: akryl pe pânză, ulei pe pânză. Temele preferate: portrete, peisaje, compoziții.   A avut expoziții personale din 2009 la Sóskút, Budapesta, Satu Mare, Nyíregyháza, SUA.  A participat în expoziţii collective la Budapesta, Újbuda, Satu Mare, Ardud, Tășnad, Hodod, Târgu Mureș, Cluj, Debrecen, Tokaj.

Este dirijată de retrăirea liniștii interioare. Nu are un scop declarat în pictură. Nu dorește să schimbe lumea, nu dorește să creeze frumos sau bine, dorește să-și găsească eul personal, interior.

Keresztesi Monica  s-a născut pe 7 iulie 1974 la Satu Mare. A urmat Liceul de Industrie Ușoare MIU Satu Mare, Universitatea de Vest Vasile Goldiș Arad, Colegiul Universitar de Contabilitate și Informatică de Gestiune Satu Mare, Universitatea de Vest Vasile Goldiș Arad, Facultatea de Marketing, Management, Informatică. În prezent este expert contabil autorizat. În 1995 a terminat un curs foto.

Este autodidactă, pasiunea sa fiind grafica. Este preocupată de ființa umană, surprinde omul în ipostaze diferite, cu mare finețe. Susținând că ochiul este oglinda sufletului, în portretele sale acordă atenție deosebită desenării ochiului. Liniile sale sunt fine, trădând finețea sufletească ale autoarei.

Din 2013 studiază la Şcoala de Arte Satu Mare sub îndrumarea lui Abkorovits Robert. Din 2012 este membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare. În prezent este vicepreşedintele asociaţiei. A avut expoziţii collective la Satu Mare, Carei, Huta Certeze, Téglás, Fehérgyarmat, Cluj-Napoca, Hodod, Huta Certeze, Debrecen, Tokaj şi expoziţii personale la Satu Mare. Preferă grafica, pictura în ulei, acril. Ca teme preferă portretele şi peisajele.

Szigeti Camelia s-a născut pe 3.10.1965 la Tăşnad. În 1998 a absolvit Management Financiar Contabil la Bucureşti. Este în anul III la Şcoala de Arte Satu Mare la clasa prof. Abkorovits Robert. A avut expoziţii collective la Satu Mare. Din 2015 este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare. Pictează în ulei şi acril creaţii nonfigurative, decorative, stilizate.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 14, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.