Orașul Ardud este din nou în sărbătoare. Locuitorii orașului serbează Ziua Cetății

Sâmbătă, 15 august, orașul Ardud, care recent a sărbătorit 800 de ani de la prima atestare documentară și-a sărbătorit ziua. Sărbătoarea a fost deschisă la ora 12.00 cu defilarea majoretelor și a fanfarei dirijate de profesorul Mircea Câcu.

IMG_0029La ora 13.00 a avut loc deschiderea oficială pe scena amplasată în imediata vecinătate a cetății. Prezentatorii programului au fost Lorena Georgi și Daniel Dod. Fanfara a intonat Imnul de stat al României și al Europei, după care s-a intonat imnul oficial al orașului Ardud.

Primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma a vorbit despre ziua orașului care a devenit o frumoasă sărbătoare a tuturor locuitorilor. Ovidiu Duma a urat bun venit cetățenilor ardudului și oaspeților veniți din orașul înfrățit Nagyecsed din Ungaria. ”La mulți ani tuturor și o zi frumoasă care să încarce cu energie și cu amintiri frumoase, iar anul viitor să ne întâlnim sănătoși la o nouă zi a orașului”, a spus Oviciu Duma.

IMG_0033Cuvinte de felicitare la adresa ardudenilor și a tuturor celor prezenți a rostit și deputatul Romeo Nicoară. El a fost prezent la Ardud și cu ocazia sărbătoririi a 800 de ani de atestare documentară. El și-a exprimat bucuria că din nou poate fi prezent la Ardud, care este un loc cu oameni harnici și frumoși. ”Ardudul este singurul oraș din județul Satu Mare care are un primar liberal. Sperăm că la anul vor fi mai mulți”, a spus Romeo Nicoară. Mai departe, a adresat urări de bine locuitorilor orașului atât în limba română cât și în limba maghiară.

Fostul prefect al județului Satu Mare, Radu Bud, fiu al localității Gereușa, s-a adresat spunând: ”Azi cu toții suntem din Ardud, totdeauna sunt acasă la Ardud”. A vorbit despre sărbătorirea a 800 de ani de la prima atestare documentară a orașului, și de faptul că orașul crește an de an.

IMG_0043A mai luat cuvântul Murguly Lászlo Csabáné, ca reprezentantă a culturii din Nagyecsed. Oaspetele a salutat cu respect conducerea orașului Ardud și pe cei prezenți în această zi importantă a orașului. A mulțumit pentru invitație și pentru faptul că poate fi prezentă pentru a doua oară la Ardud și a adresat invitația tuturor să fie prezenți la manifestările care vor avea loc la Nagyecsed.

IMG_0028După ce a fost declarată deschisă Ziua Orașului Ardud, pe scenă au evoluat fanfarele reunite de la Petrești și Căpleni, dirijat de profesorul Mircea Câcu, care a oferit publicului un frumos concert de fanfară cu piese clasice și moderne. După concertul de fanfară pe scenă au urcat majoretele venite din Nagyecsed care au oferit un frumos program care a fost aplaudat de către spectatorii prezenți.

IMG_0036

La ora 14.00 pe scenă au urcat membrii Ansamblului folcloric Cetatea Codului Ardud, cu soliștii Alina Sabău, Lucia Sabău și Cornel Pop, după care au urmat Daria Berinde, Corul Casei de cultură Ardud, Corul Casei de Cultură Ardud, Clubul Sportiv Heracle Cetate Ardud cu demonstrații sportive, Ansamblul de dansuri maghiare al Casei de Cultură Ardud, Ansamblul de dansuri sportive, Formația „Trandafirii Negri”

IMG_0049

IMG_0056

IMG_0059

IMG_0064

IMG_0067De la ora 15.50, programul a cuprins un concurs cu titlul ”Ardud oraș înfloritor”, după care a evoluat Ansamblul folcloric Ecsed (Ungaria), Ansamblul Inedit, Ansamblul ”Ceatăra” și Ana Holdiș Pop.

Programul de seară va cuprinde evoluția starurilor Nico, Marina Florea, Gabriel Dorobanțu, Ruby, Keo, Skizzo Skillz, Pact (Leo Iorga și Adi Ordean). Seara s-a încheiat cu un splendid foc de artificii.

Prof. Carol C. KOKA

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 15, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.