Prefectul doreşte să implementeze cu succes reabilitarea infrastructurii de apă din judeţ

Joi, 20 august, prefectul dr. Eugeniu Avram s-a deplasat în comunele Târșolț şi Turţ pentru o discuţie cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale, în vederea asigurării  implementării  cu succes a proiectelor din cadrul Master-Planului actualizat 2014-2037 ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare” în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM).

poza turt tarsoltLa aceste întruniri au mai participat consilieri locali ai unităţilor administrativ-teritoriale aminitite, Octavian Lazin – director ADI  Apă – Apă uzată, specialiști din cadrul Instituției Prefectului și ai APASERV Satu Mare SA.

Dezbaterile s-au axat pe găsirea unor soluții tehnice pentru asigurarea accesului la servicii de apă și canalizare pentru toți cetățenii, cerință obligatorie de îndeplinit în actuala perioadă de programare și  datorită problemelor tehnice s-au căutat modalități de alimentare cu apă a comunei Bătarci, fără a prejudicia asigurarea apei în comuna Turț. De asemenea s-a discutat despre intenţia comunei Cămârzana de a ieşi din ADI  Apă – Apă uzată, caz în care constituirea clusterului pentru aceste servicii prevăzut de Master Plan pentru zona Cămârzana –Târșolț nu ar mai avea loc. Reprezentanţii comunei Cămârzana, în urma discuţiiilor ce au avut loc au stabilit că în următoarea şedinţă de consiliul local vor lua o hotărâre în acest sens.

Prefectul dr. Eugeniu Avram a făcut încă odată apel la decidenții locali, de a conștientiza faptul că alinierea la cerințele UE, asumate de România la integrare, este obligatorie iar proiectele finanțate din fonduri europene prin POIM reprezintă o șansă reală pentru comunitățile locale, cunoscut fiind costul ridicat al înființării și operării rețelelor utilitare de apă/canal, greu de susținut din bugetele locale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 20, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.