La Satu Mare are loc pe 29 august prima ediţie a competiţiei „Caiac slalom pe Someș”

În conferinţa de presă susţinută luni, 24 august în sala mică a Palatului Administrativ, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, împreună cu antrenorul Ionuț Stancovici au prezentat programul primei ediții de la Satu Mare a competiției „Caiac slalom pe Someș”.

caiacIonuț Stancovici, organizatorul principal, a spus că în 29 august 2015, începând cu ora 10.00 de sub podul Decebal va începe concursul demonstrativ de caiac cu participarea a unor echipe din Austria, Slovacia și Ungaria. Concursul se va desfășura pe cinci categorii: slalom, caiac, caiac pentru femei, caiac pentru copii și open. Traseul va avea o lungime de 100-150 de metri, iar la ora 19.00 se va desfășura festivitatea de premiere.

Duminică, 30 august, organizatorii vor pune la dispoziția doritorilor și iubitorilor de sporturi pe apă caiace şi alte ambarcațiuni pe care aceștia, după un instructaj de tactică, vor putea să-și încerce talentul în acest sport. Organizatorii doresc ca în urma acestui concurs demonstrativ să înființeze și la Satu Mare o școală de sport cu ambarcațiuni pentru copii începând de la 10 ani sau chiar de la 8 ani cum există în alte țări.

Urmează să se achiziționeze caiace de carbon, caiace de plastic, vâsle, căști, veste de salvare, necesare pentru desfășurarea activităților viitoare, toate din din donații și sponsorizări. La Satu Mare sunt condițiile necesare pe râul Someș pentru înființarea unei astfel de școli.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 24, 2015. Filed under Locale, Sport  . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.