Mere proaspete pentru 31.004 elevi din județ

Ieri s-a încheiat procedura de atribuire a contractului de achiziţie public privind furnizarea şi distribuţia fructelor proaspete (mere) pentru elevii claselor pregătitoare şi I-VIII care frecventează învăţământul de stat şi privat autorizat/acreditat pe teritoriul judeţului Satu Mare pe parcursul anului şcolar 2012-2013.

apple-eating-kid-eatinProcedura de atribuire a contractului de achiziţie realizată pe 4 loturi, organizată de Judeţul Satu Mare în data de 01.02.2013, s-a derulat prin procedura licitaţie deschisă cu etapă finală de licitaţie electronică.

Documentaţia de atribuire a fost întocmită în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, cu modificările şi completările ulterioare, Hotărârea Guvernului nr.1154/2012 privind stabilirea fructelor distribuite, a perioadei şi frecvenţei distribuţiei, a limitei valorice zilnice/elev şi a fondurilor necesare pentru distribuţia fructelor şi a măsurilor adiacente distribuţiei de fructe, a bugetului aferent acestora precum şi a modalităţii de implementare efectivă şi de gestionare la nivelul administraţiei publice, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli în anul şcolar 2012-2013, Ordinul nr.243/2012 al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale privind aprobarea Specificaţiilor tehnice pentru procedurile de atribuire a contractelor de furnizare a fructelor în şcoli.

Limita valorii zilnice/elev de 0,37 lei cu TVA, a fost stabilită prin Hotărârea Guvernului nr.1154/2012, şi cuprinde preţul integral de achiziţie al fructelor proaspete, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare.

Valoarea estimată a contractelor pentru toate loturile este de 651.084 lei, fără TVA, reprezentând echivalentul a 144.364,52 euro (curs inforeuro din luna decembrie 2012 de 1 euro = 4,5100 lei).

Valoarea estimată a contractelor pe fiecare lot în parte este următoarea:

Valoarea estimată a contractului  pentru Lotul I – zona Satu Mare – este de 307.545 lei, fără TVA;

Valoarea estimată a contractului pentru Lotul II – zona Carei  – este de 107.352 lei, fără TVA;

Valoarea estimată a contractului pentru Lotul III – zona Negreşti Oaş – este de 139.419 lei, fără TVA;

Valoarea estimată a contractului pentru Lotul IV – zona Tăşnad – este de 96.768 lei, fără TVA.   

Numărul total de beneficiari ai programului naţional de încurajare a consumului de fructe în şcoli, ai claselor pregătitoare şi claselor I-VIII din judeţul Satu Mare este de 31.004 elevi, pentru o perioadă de 66 zile de şcolarizare, iar cele 4 loturi reprezintă zonele de distribuţie din judeţul Satu Mare, respectiv:

Lot I – zona Satu Mare -14.645 elevi

Lot II – zona Carei – 5.112 elevi 

Lot III – zona Negreşti Oaş – 6.639 elevi 

Lot IV – zona Tăşnad – 4.608 elevi 

Cantitățile totale de mere vor fi distribuite zilnic, bisăptămânal sau săptămânal, pentru elevii din clasele pregătitoare şi elevii din clasele I-VIII care frecventează învăţământul de stat şi privat autorizat/acreditat, din judeţul Satu Mare, repartizaţi pe patru loturi, pentru anul şcolar 2012-2013 şi pentru o perioadă de maxim 66 de zile de şcolarizare, în limita valorii zilnice stabilită în urma licitaţiei electronice.

În urma derulării procedurii, ofertanţii declaraţi câştigători pe cele 4 loturi sunt: 

–              Lotul I – SC NUTRIVET SRL (jud. Maramureş) cu preţul unitar/bucată, stabilit în urma licitaţiei electronice, de 0,22 lei, fără TVA, şi cu valabilitatea ofertei de 90 de zile.

–              Lotul II – SC NUTRIVET SRL (jud. Maramureş) cu preţul unitar/bucată, stabilit în urma licitaţiei electronice, de 0,21 lei, fără TVA, şi cu valabilitatea ofertei de 90 de zile.

–              Lotul III – SC MARMALUS SRL (jud. Maramureş) cu preţul unitar/bucată, în urma reofertării preţului stabilit în urma etapei finale de licitaţie electronică, de 0,22 lei, fără TVA, şi cu  valabilitatea ofertei de 145 de zile.

–              Lotul IV – SC PANIF SEBINI SRL (jud. Satu Mare) cu preţul unitar/bucată, stabilit în urma licitaţiei electronice, de 0,24 lei, fără TVA, şi cu valabilitatea ofertei de 90 de zile.

Dreptul de a primi fructe îl au numai elevii prezenţi la cursuri. Durata contractelor încetează odată cu terminarea anului şcolar 2012 -2013.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 12, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.