Ştef: Nu le putem cere navetiștilor să-și mai cumpere încă un abonament, pe Transurban

În data de 31 august 2015, în sala mică de ședințe de la Palatul Administrativ s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Județean. Ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef. La ședință au participat 29 de consilieri, absenți fiind 4.

IMG_0004Deputatul Kereskényi Gábor s-a referit la faptul că de marţi, 1 septembrie se va pune în aplicare noul program de transport persoane, care va afecta negativ pe toți cei ce călătoresc spre centrul de județ, inclusiv numărul mare de elevi care vor face naveta în noul an școlar. „Este o problemă importantă care ar trebui tratată cu seriozitate în interesul cetățenilor. Stația de sub podul Decebal nu a deranjat pe nimeni chiar dacă nu a fost cea mai potrivită”, a spus deputatul Kereskényi Gábor.

Adrian Ștef, referindu-se la aceeași problemă a afirmat că „măsura nu este bună” deși a avut o discuție îndelungată cu factorii de decizie de la municipiu, nu s-a ajuns la o rezolvare bună deoarece Transurban nu are capacitatea de a transporta persoanele venite din județ spre centrul orașului. „Nu putem pretinde ca navetiștii din județ să-și mai cumpere încă un abonament pe Transurban”, a precizat Adrian Ștef.

Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, a spus că el crede că această situație trebuie clarificată până la începerea anului școlar. „Să ne gândim în primul rând la copiii care vor naveta din județ. Să vedem dacă transportatorii au autogări. Vom încerca să clarificăm aceste lucruri”, a spus Mircea Govor. El a mai propus ajutor financiar pentru asociațiile județene de fotbal care au în evidență numeroase tinere talente și nu sunt sprijinite de Consiliul Județean.

Referitor la problema imigranților musulmani, Adrian Ștef a spus că județul Satu Mare nu este țintă pentru aceștia și că județul Maramureș are pregătite condiții pentru orice eventualitate.

Lia Florica Koka 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 31, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.