Concert de muzică de cameră din seria SoNoRo Conac, pe 9 septembrie la Castelul Károlyi

Miercuri, 9 septembrie 2015, începând cu ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi va fi gazda concertului de muzică de cameră din seria SoNoRo Conac. Programul serii va cuprinde: Ludwig van Beethoven – duet pentru vioară și violă și trio coarde în sol major Op.9 Nr.1, Jean Sibelius – trio de coarde în sol major JS 210, George Enescu – Lăutarul pentru violă solo și Frank Bridge – Lament pentru două viole. Vor interpreta: Vlad Stănescu – vioară, Răzvan Popovici – violă, Christian Naș – violă și Valentin Răduțiu – violoncel.

Afis sonoro conac 2015 CAREIDupă reprezentația de la Castelul Károlyi din Carei, SoNoRo va mai concerta la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (10 septembrie 2015), Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad (11 septembrie 2015), Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București (13 septembrie 2015), Muzeul de Artă Timișoara – Palatul Baroc (octombrie 2015).

În 2013, Asociația Sonoro a pus bazele unui nou proiect – SoNoRo Conac, care își dorește, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. În 2014, SoNoRo Conac a desfășurat o serie de 11 concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara, printre care Vila Dobrușa din Drăgășani, Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlați, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff – Manasia, Sinagoga din Bistrița, Castelul Corvinilor din Hunedoara și Conacul Hodoni de lângă Timișoara.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal – BRD – Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România. SoNoRo este un proiect cultural aflat sub Înaltul Patronaj al Președinției României.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 1 septembrie 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.