Facebook îţi cunoaşte secretele şi nu le păstrează prea bine

Există programe care pot determina modul în care consumatorii folosesc reţeaua de socializare Facebook şi pot accesa informaţiile personale despre aceştia, chiar şi atunci când aceste date sunt marcate drept confidenţiale, arată un studiu realizat de universitatea Cambridge.

cracked-facebook-logo-1500x1500-psd49009Asemenea programe nu numai că pot oferi celor interesaţi informaţii despre cum foloseşte Facebook-ul o anumită categorie de utilizatori, potenţiali clienţi, dar pot inclusiv să realizeze statistici folosind informaţii confidenţiale precum orientarea sexuală, obiceiurile de consum sau chiar dacă părinţii sunt divorţaţi sau altele asemenea, potrivit studiului realizat de Cambridge cu finanţare din partea Microsoft, care a analizat 58.000 de profile ale utilizatorilor de pe Facebook.

Cercetarea a calculat, de pildă, pe baza unor algoritmi cu acurateţe de 88%, care este orientarea sexuală a utilizatorilor monitorizaţi, a determinat rasa lor cu precizie de 95%, înclinaţiile religioase şi politice cu acurateţe de 80%, dar şi tipul de personalitate sau stabilitatea emoţională cu acurateţe între 62 şi 75%.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 13, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.