Liceul Tehnologic din Ardud își așteaptă elevii cu drag în noul an școlar

La momentul vizitei noastre, la Liceul Tehnologic din Ardud se făceau ultimele pregătiri pentru începutul noului an școlar. Pentru acest an școlar, așa cum ne-a informat directorul coordonator, profesorul Cristian Vasil, s-a primit o singură clasă, la învățământul profesional, în profilul prelucrarea lemnului, clasă formată în parteneriat cu S.C. Ardudeana S.A. din localitate. În total, școala va avea un număr de 571 de elevi cuprinși în 27 de clase. De Liceul Tehnologic din orașul Ardud, aparțin și unitățile de învățământ din satele Mădăras, Baba Novac și Gereușa.

ardud1La capitolul încadrarea personalului didactic, am aflat că la Ardud sunt 13 învățători și 21 de profesori. Împreună cu școlile arondate numărul cadrelor didactice este de 52.

Igienizarea pentru noul an școlar a întâmpinat unele greutăți, deoarece furtuna cu grindină din 25 mai a distrus parțial acoperișul școlii, astfel că igienizarea din interior a putut să se facă doar după repararea acoperișului. Igienizarea sălilor de clasă s-a realizat cu forțe proprii. Pentru naveta elevilor stau la dispoziție 3 microbuze, în bună stare de funcționare. Recent s-a primit și un autobuz ultramodern, astfel se va reuși transportarea elevilor la școală și acasă într-o singură serie. La capitolul realizări, mai putem aminti faptul că s-a reușit forarea unei fântâni, apa de aici va asigură consumul pentru uz gospodăresc și va face posibilă întreținerea unui frumos spațiu verde.

ardud2Școala dispune de mai multe cabinete, de fizică, română, chimie și biologie. Este în curs de amenajare și o sală multimedia care va funcționa și ca centru de documentare având și o bibliotecă. S-a primit finanțare și pentru amenajarea unei baze sportive moderne, cu gazon artificial, cu nocturnă, pentru practicarea a mai multor sporturi, fotbal, tenis, baschet și handbal.

Tot ca o realizare remarcabilă amintim editarea primului număr al revistei școlare „Plaiuri ardudene”, o revistă cu o ținută grafică excelentă. Felicitări colectivului redacțional coordonat de profesorul Ștefan Mazilu pentru frumoasa revistă școlară la care colaborează elevii și cadrele didactice.

ardud3Primăria Orașului Ardud, în frunte cu primarul Ovidiu Duma, este mereu alături de școală, acordă tot sprijinul pentru buna desfășurare a procesului instructiv educativ. „Sunt foarte bucuros că tot ce am realizat cu forțe proprii sunt în interesul copiilor noștri. Îi așteptăm cu drag în noul an școlar. Îi așteptăm și pe cei care vor să investească în educație. Împreună vom reuși. Un om care nu investește în resurse umane nu are nici prezent nici viitor”, a declarat în încheiere directorul coordonator profesorul Cristian Vasil.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 8, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.