I.S.U. „Someş” Satu Mare organizează joi ediţia a patra a Concursului internaţional „Scări”

Cu ocazia zilei de 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare, organizează în data de 10.09.2015 Concursul Internaţional “Scări”, ediţia a-IV-a, având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare intervenţiei în situaţii de urgenţă la clădirile înalte.

pompieri scaraConcursul constă în urcarea pe scările interioare a unui echipaj format din doi servanţi pompieri, echipaţi pentru intervenţie, cu costum de intervenţie, cască de protecţie, mănuşi, centură şi bocanci de intervenţie, aparatul de respirat cu aer comprimat în poziţie de lucru şi având asupra lor două role de furtun TIP C, coardă de salvare, cordiţă de legat furtun, un toporaş p.s.i., distribuitor şi o ţeavă de refulare a apei, până la etajul 10 al unei clădiri industriale din cadrul societăţii ABO MIX Satu Mare (175 trepte, la înălţimea de 32 de m).

Menţionăm că în cadrul competiţiei vor fi înscrise aproximativ 20 echipe din cadrul subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului, câte un echipaj de pompieri din județele Regiunii de Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița și Maramureș), precum şi un echipaj internaţional din Ungaria (Nyiregyhaza).

Programul competiţiei:

Ora 09.30-10.00 – sosirea loturilor la sediul inspectoratului, Str. Fabricii nr. 35, Satu Mare;
10.00-11.00 – probleme organizatorice, ședința tehnică, Deschiderea competiției;
11.00-11.30 – deplasarea la locul de desfăşurare a concursului;
11.30-12.00 -recunoaşterea traseului, măsurile de securitate specifice obiectivului şi concursului, efectuarea exerciţiilor de încălzire şi pregătirea pentru începerea concursului;
12.00-14.00 – desfăşurarea competiţiei (la SC. ABO MIX. S.A., Str. Depozitelor);
14.30-15.00 –pregătire pentru festivitatea de premiere;
15.00-16.00 –festivitatea de premiere.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 9, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.