La sediul I.S.U. „Someş” Satu Mare a fost sărbătorită Ziua pompierilor din România

Pe platoul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare a avut loc duminică, 13 septembrie o festivitate dedicată Zilei pompierilor din România. Totodată a fost marcată împlinirea a 167 de ani de la rezistența eroică a pompierilor militari pe Dealul Spirii, la 1848.

1La manifestări a participat prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, viceprimarul municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca. Au mai participat primari din judeţ, comandanţi ai unităţilor militare din Satu Mare, conducători de instituţii printre care Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telefonie Specială. Din țările vecine au fost prezenți colonelul Huszak Roman din Ucraina și colonelul Nagy Jozsef din Ungaria.

2

03

3Ceremonialul a început cu intonarea imnului de stat și onorul dat Drapelului de luptă și prefectului județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram. La propunerea colonelului ing. Gheorghe Dan, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria pompierilor care au căzut la datorie. Preotul militar Cristian Silaghi a oficiat o slujbă religioasă și a binecuvântat pe toți pompierii din țară.

04

05

5

06

07

09

9

010

10

011În baza Ordinelor Ministrului Afacerilor Interne și Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost avansați în grad înainte de termen pentru merite deosebite la gradul de locotenent colonel, Dana Mocan, la gradul de căpitan, Vasile S. Silaghi, la gradul de plutonier adjutant șef, Vasile C. Huțanu, la gradul de plutonier adjutant, Călin N. Temian și la gradul de plutonier major, Meszaros P. Paul. Inspectorul șef col. Gheorghe Dan a înmânat distincții și embleme de merit unor cadre militare ale I.S.U. „Someș”. Plutonierul major Marian Demian a fost declarat Pompierul anului 2015.

Începând cu ora 12.00 la sediul I.S.U. „Someș” Satu Mare a fost prezentată tehnica din dotare, cei interesați au putut intra în contact cu cadrele inspectoratului pentru a forma o imagine cât mai corectă despre activitatea instituției.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 13, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.