Biserica Catolică, despăgubiri pentru pedofilie

Arhiepiscopul Bisericii Catolice din Los Angeles a căzut de acord să plătească în jur de zece milioane de dolari ca despăgubiri pentru agresiunile sexuale ale unui preot din anii `70.

163412168Acuzațiile au fost făcute de patru bărbați, care au venit cu probe că au fost agresați sexual în copilărie. Fostul arhiepiscop Roger Mahony, care se află la Roma și face parte din conclavul ce urmează să aleagă noul papă, a fost acuzat că a încearcat să mușamalizeze mai multe cazuri de abuzuri sexuale asupra minorilor în care sunt implicați preoți.

Victimele care au cerut despăgubiri îl acuză pe cardinalul Mahony, care a fost arhiepiscop până în 2011, că l-a lăsat pe preotul acuzat de abuzuri sexuale asupra minorilor să rămână în funcție, deși acesta și-a mărturisit faptele din anul 1986. 

„Am declarat tot timpul că ne asumăm întreaga responsabilitate pentru abuzurile comise de către Michael Backer. E bine că s-a ajuns la un acord”, a declarat unul dintre avocații arhiepiscopiei.

Arhiepiscopul care i-a luat locul lui Roger Mahony, cardinalul Jose Gomez, i-a retras acestuia toate atribuțiile administrative și publice pentru că a gestionat defectuos întregul scandal și nu a luat măsuri în ceea ce îl privește pe preotul acuzat de pedofilie.

Acuzatul, preotul Michael Baker, a fost condamnat la zece ani de închisoare în 2007 după ce a pledat vinovat, însă a fost eliberat condiționat în 2011.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 13 martie 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.