Opt instituţii de învăţământ din Satu Mare au fost propuse pentru includerea în proiectul CARDIOPED

În urma unei solicitări a Ministerului Educației și Cercetării Științifice, din partea UMF Cluj Napoca, 8 instituții școlare din Satu Mare au fost propuse de către doamna inspector de biologie Săsăran Mariana, spre a fi incluse în proiectul CARDIOPED, printre acestea aflându-se și Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare.

downloadCriteriul de selecție pentru înscrierea în acest proiect îl reprezintă efectivele de elevi din aceste instituții de învățământ preuniversitar.

Proiectul CARDIOPED își propune realizarea unui screening privind incidența hipertensiunii arteriale și a tulburărilor de ritm cardiac, la copiii cu vârste școlare, cuprinse între 7-18 ani. Acest lucru se va realiza prin consult clinic și înregistrare ECG.

La Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare, această activitate va începe marți, 22 septembrie 2015, la orele 12.00.

Rezultatele stocate și prelucrate în cadrul proiectului vor fi de asemenea comunicate în scris părinților. Studiul va constitui punctul de plecare pentru alte campanii de prevenție sau politici sanitare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 19, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.