588 de locuri de muncă, oferite la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Vineri, 25 septembrie, la Casa de cultură a sindicatelor Satu Mare s-a desfășurat bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. La deschidere au participat ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, subprefectul Altfatter Tamás, vicepreedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, Simona Derșidan, directorul adjunct A.J.O.F.M. Satu Mare, Marcel Marușca, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, inspectorul școlar general adjunct, Mariana Roman, reprezentanţi ai instituţiilor cu care colaborează agenţia, membrii Consiliului Consultativ ai A.J.O.F.M. Satu Mare, agenţi economici.

DSC_0023În deschiderea evenimentului directorul A.J.O.F.M. Satu Mare, Simona Derșidan a arătat importanța desfășurării acestei acțiuni menite să atragă spre un loc de muncă acasă tinerii absolvenți ai unităților de învățământ din anul acesta. În vederea organizării bursei eu fost contactaţi 225 de agenţi economici din care au participat 56 de agenți economici, care au oferit 588 de locuri de muncă, din care: 37 locuri de muncă pentru studii superioare astfel: în industria lemnului – 136 de locuri de muncă, industria mecanică – 119 locuri de muncă, confecţii – 94 de locuri de muncă, asigurări – 12 locuri de muncă, construcţii – 11 locuri de muncă, alte domenii de activitate – 116 locuri de muncă.

La bursă au participat 850 de persoane din care 390 au fost absolvenţi, şi au fost selectate pentru interviu de angajare 2015 persoane. Au participat şi elevii claselor terminale din liceele municipiului Satu Mare care au fost interesaţi de oferta de locuri de muncă prezentată de agenţii economici.

Directorul executiv al A.J.O.F..M. Satu Mare, Simona Derşidan, a menţionat că A.J.O.F.M. Satu Mare participă la implementarea proiectului strategic „Fii activ la orice vârstă” al cărui beneficiar este A.J.O.F.M. Obiectivele acestui proiect sunt pe de o parte conştientizarea clienţilor SPO (şomeri peste 55 de ani şi angajatori) cu privire la importanţa conceptului de îmbătrânire activă pe piaţa muncii, iar pe de altă parte, oferirea de instrumente informative, necesare structurilor teritoriale ale SPO pentru a putea asigura servicii personalizate.

Pentru atingerea acestor obiective, suntem implicaţi ca şi instituţie, în desfăşurarea unei campanii de comunicare la nivel naţional desfăşurată pe toate canalele media (tv, radio, presa scrisă, online, inclusiv pe bloguri) şi care are scopul de a contribui la demararea procesului de conştientizare a importanţei prelungirii vieţii active în rândul persoanelor peste 55 de ani, dar şi în rândul angajatorilor.

Este foarte important pentru orice agenţie de ocupare, în calitate de mediator între persoanele neocupate peste 55 de ani şi angajatori, să facă toate demersurile necesare în vederea facilitării încadrării pe piaţa muncii a acestei categorii vulnerabile, cu atât mai mult cu cât datele statistice arată că în viitorul apropiat, populaţia vârstnică va atinge un procent îngrijorător.

De altfel, prin participarea la această campanie de comunicare, dorim să facem şi un prim pas în schimbarea de mentalitate în ceea ce priveşte fenomenul de îmbătrânire activă, şi implicit de prelungire a vieţii active”.

DSC_0013

DSC_0019Deputatul Liviu Pop a subliniat în cuvântul său că actuala guvernare prin politicile sale sociale a ajuns ca în prezent să fie în câmpul muncii cu peste 36.000 de angajați mai mult ca la începutul perioadei de guvernare, să se majoreze salarul minim pe economie la 1.200 de lei, să se identifice mai multe locuri de muncă și condiții pentru creșterea numărului de angajați. În încheiere a asigurat asistența de preocuparea permanentă a Guvernului României pentru crearea de noi locuri de muncă, iar participanților la bursă le-a dorit să-și găsească locuri de muncă, iar în viitor să se organizeze mai multe astfel de burse.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 25, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.