Informare din partea DSP Satu Mare: Ziua Mondială a Inimii și mortalitatea 

În data de 29 septembrie se celebrează Ziua Mondială a Inimii, scopul fiind îndreptarea atenţiei asupra riscului personal privind bolile cardiovasculare şi conştientizarea faptului că prin stilul de viaţă se poate influenţa starea de sănătate a inimii şi a aparatului cardiocirculator şi spre bine, dar şi spre rău. Alegerea stă la îndemâna oricui.

worldheartday.webs_.com_-255x191Cei mai importanţi factori de risc pentru bolile cardiovasculare sunt: nivelul ridicat de colesterol şi trigliceride în sânge; hipertensiunea arterială; obezitatea, mai ales cea abdominală; fumatul; lipsa de mişcare; stilul de viaţă sedentar.

Lipsa de mişcare este, din păcate, tot mai caracteristică omului modern care umblă peste tot cu maşina, se înconjoară de aparate electrocasnice şi altele, să-i fie viaţa mai comodă, şi care a inventat telecomanda, iar dacă spune că îi place sportul, se referă la privitul meciului din sectorul canapea.

Fiind luna septembrie, când tocmai a început şcoala, nu putem să nu atragem atenţia asupra lipsei de mişcare în rândul copiilor şi tinerilor care sunt duşi sau se duc la şcoală cu maşina; în toate pauzele butonează telefonul în loc să se joace de-a prinselea; în timpul liber, în loc să se dea cu bicicleta, sunt lipiţi de monitorul calculatorului; iar dacă spun că ies în oraş nicidecum nu se referă la o plimbare în aer liber.

Cu ocazia Zilei Inimii să ne gândim la propria inimă, să încercăm să-i înlesnim munca prin tonifierea organismului cu măcar o jumătate de oră mers pe jos pe zi şi cel puţin 15-20 de minute de exerciţii fizice.

Înviorarea zilnică aduce cu timpul efecte pozitive asupra siluetei şi kilogramelor, şi chiar şi o mai bună dispoziţie spirituală. Mişcarea fizică este benefică pentru inimă în sensul fizic-biologic, dar şi în sensul figurat: viaţa e mai fericită cu inima uşurată.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 28, 2015. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.