Maramureșean depistat între Satu Mare și Petea cu sute de kilograme de tutun de contrabandă

cigi1În cursul zilei de marți, 29.09.2015, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Postului de Politie Dorolţ, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant, identificându-l în trafic pe DN19A, între localităţile Petea şi Satu Mare, pe numitul P. Pavel de 45 ani, din localitatea Tăuţii Măgherăuş, judeţul Maramureş, care deţinea în afara unui antrepozit fiscal cantitatea de 492,450 kg tutun, de diferite mărci şi 289.000 bucăţi tuburi pentru ţigarete, achiziţionate din Ungaria.

Fapta întruneşte elementele constitutive ale infracţiunilor de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare de alcool peste 300 litri, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 296 indice 1 lit.l din Legea 571/2003.

Faţă de bărbat s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei de azi Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare să dispună măsurile legale care se impun.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 30, 2015. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.