La Centrul de Creație s-a deschis expoziția de pictură ”Culori și forme” a pictorilor Ștefan Keizer și Elizabet Talpoș

Miercuri, 30 septembrie, 2015, la Galeria Centrului de Creație Satu Mare, a avut loc vernisajul expoziției de pictură intitulată ”Culori și Forme”a artiștilor plastici Ștefan Keizer și Elizabet Talpoș. Moderatorul evenimentului a fost dr. Enyedi Ștefan de la Centrul de Creație.

DSC_0011După ce i-a salutat pe iubitorii de pictură prezenți în număr mare la eveniment, dr. Enyedi Ștefan el a prezentat câteva date biografice a celor doi artiști. Ștefan Keizer este sătmărean, el și-a însușit primele noțiuni în domeniul picturii studiind la Școala de Arte din Satu Mare cu maestrul Pap János și Ioan Sasu.

Prin picturile sale Ștefan Keizer îndeamnă privitorul la meditație. Tablourile lui sunt o mărturie a faptului că el stăpânește foarte bine teoria culorilor și reușește să transpună chiar și elemente de filosofie. Nu este adeptul unui curent anume, are un mod de exprimare propriu și un stil propriu.

DSC_0010

DSC_0008

DSC_0007

DSC_0006

DSC_0005Elizabet Talpoș este o pictoriță consacrată care și-a însușit tainele picturii la Școala de Arte și în cadrul facultății la care a studiat. Ea redă culorile ale naturii cu mult talent, picturile sale exprimă tandrețea persoanei pictate, în cazul portretelor, culorile sunt folosite cu mare variație. Cu ușurință se poate constata că îi place în mod special culoarea verde cu toate variațiile sale.

Au mai luat cuvântul Aurel Țenț care a împărtășit o serie de întâmplări care îl leagă de pictoriță, pe care o cunoaște de peste 15 ani, mai cu seamă din taberelor de creație. Aurel Țenț constată cu bucurie că față de expozițiile anterioare Elizabet Talpoș a făcut progrese considerabile, se știe exprima foarte bine prin pictură și se dezvoltă încontinuu. În prezent tinde spre suprarealism. ”Contează ca lucrările să fie bine primite și nu contează în ce stil lucrează”, a spus Aurel Țenț și crede că și în continuare ea ne va încânta sufletele cu tablourile ei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 30, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.