La Consiliul Județean Satu Mare s-a deschis expoziția de arte plastice a Cristinei Moldovan 

Joi, 1 octombrie 2015, de la ora 16.00, la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare avut loc vernisajul de arte vizuale a Cristinei Moldovan, cu un frumos program cultural susținut de Szököcs Zsofia, moderatoare fiind Keresztesi Monica, vicepreședintă a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare. Ea a prezentat principalele date din biografia artistei, care s-a născut în 2 martie 1955 la Satu Mare. În anul 1974 a absolvit Liceul de Artă din Satu Mare unde i-a avut ca îndrumători pe Szodorai Parádi Hajnalka și Ioan Sasu. Între anii 1975-1979 a studiat dreptul la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj, după care a lucrat ca juristă la diferite firme, apoi la Instituția Prefecturii Satu Mare. Din anul 2005 este pensionară.

1Cristina Moldovan s-a înscris în Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare, în cadrul căreia a participat la toate expozițiile colective și la taberele de creație organizate. Până în prezent a avut expoziții la: Satu Mare, Medieșu Aurit, Sighetu Marmației și Carei. A participat la expozițiile colective la: Satu Mare, Ardud, Hodod, Mânău, Tășnad, Carei, Medieșu Aurit, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Huta Certeze precum și la Csenger, Tokaj, Nyiregyháza, Téglas, Fehárgyarmat în Ungaria.

2

3

4

5Președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba, a vorbit despre tehnica și tematica preferată de artistă. El a apreciat că astăzi am fost martorii unui eveniment deosebit când are loc o fericită îmbinare a picturii cu poezia, în care a excelat Szököcs Zsofia. Moldovan Cristina folosește foarte bine culorile, atât cele calde cât și cele reci, fără ca acestea să intre în contradicție. Este o adevărată artistă vizuală cu o acuitate perseverentă. Abordează o tematică vastă. A început cu motive folclorice, a trecut la simboluri și a ajuns în cele din urmă să picteze mai ales flori. Multe din tablourile sale fac parte din arta decorativă. Peisajele sale în ulei sunt realiste, realizate în pastel, cu folosirea unei mari varietăți de culori. Atunci când pictează în ulei este preocupată foarte mult de volume. În concluzie, Gergely Csaba a spus că Moldovan Cristina este o pictoriță care are încă multe de spus. Ea este foarte atentă și cum își prezintă tablourile, are grijă ca ele să fie frumos înrămate.

6

7

8

9Cristina Moldovan a recunoscut că în acest an, în care împlinește o vârstă rotundă, a fost pentru ea un an al expozițiilor. Numărul mare de vizitatori la aceste expoziții arată că lucrările sale sunt apreciate. Fiecare lucrare a sa are o poveste proprie. Cristina Moldovan a mulțumit conducerii Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, președintelui Gergely Csaba, prim-vicepreședintelui  Ștefan Tillinger și vicepreședintei Keresztesi Monica, că au sprijinit-o în deschiderea acestei expoziții. A vorbit despre tabăra de creație de la Huta Certeze din acest an, când a reușit în nouă zile să realizeze un număr mare de tablouri, într-un peisaj minunat care îi inspiră pe pictori și care din păcate este puțin cunoscute. Expoziția Cristinei Moldovan poate fi vizitată între 1 octombrie și 18 noiembrie 2015.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 1, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.