S-a redeschis Filiala nr. 1 din Cartierul Micro 16, iar Secția de împrumut pentru copii intră în inventar

Conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare anunță publicul cititor că s-a redeschis Filiala nr. 1 din Cartierul Micro 16, Strada Brândușa, nr. 17, după o îndelungată perioadă, cauzată de acțiunea de inventariere și igienizare a colecțiilor.

1Filiala beneficiază acum de o rețea electrică reabilitată și de acces la Internet, fapt ce a permis integrarea ei în sistemul informatic TinRead. Toate operațiunile de înscriere a utilizatorilor, cele de împrumut, restituire și prelungire a termenului de împrumut se vor efectua electronic, ceea ce va eficientiza activitatea cu publicul.

Cititorii pot apela la serviciile filialei, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, conform următorului orar: luni și miercuri, de la 1200 la 1800; marți, joi și vineri, în intervalul orar 0900-1500.

Filiala nr.1 a Bibliotecii Județene Satu Mare este o bibliotecă de tip enciclopedic și, din anul 1991, deservește populația din Cartierul Micro 16, din carierele și localitățile învecinate, devenind un important centru cultural și de informare pentru membrii comunității deservite. În viitorul apropiat, filiala va fi dotată cu calculatoare care vor oferi acces gratuit la Internet, prin Programul național “Biblionet – Lumea în biblioteca mea“.

DSC_6604Începând cu data de 5 octombrie 2015, Secția de împrumut pentru copii își va suspenda activitatea cu publicul în vederea demarării activității de inventariere a colecțiilor. Concomitent cu această acțiune se va recurge și la barcodarea publicațiilor, fapt ce presupune un mare efort din partea bibliotecarilor, însă cu consecințe pozitive asupra activităților viitoare.

Conform Legii bibliotecilor, activitatea de inventariere a colecțiilor este obligatorie și se efectează o dată la 10 ani. Cititorii care au înregistrate împrumuturi la Secția de împrumut pentru copii, sunt rugați să restituie publicațiile împrumutate și să manifeste înțelegere față de situația creată.

În perioada inventarului, serviciile secției vor fi preluate de către Sala de lectură, Secția de împrumut pentru adulți, Filiala nr. 1, Filiala nr. 2 “Lucian Blaga“ (Cartierul Micro 17, B-dul Independenței nr. 42-44) și Filiala nr. 3 (Strada George Călinescu, nr. 51, în incinta Liceului Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt“).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 2, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.