Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare lansează proiectul „Parteneriat pentru protecţia copilului tău”

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare lansează proiectul „Parteneriat pentru protecţia copilului tău”. Lansarea proiectului va avea loc joi, 8 octombrie de la ora 10.00 în sala mică de şedinţe a Consiliului Judeţean Satu Mare. Proiectul vizează creşterea nivelului de informare şi conştientizare a părinţilor din judeţul Satu Mare cu privire la factorii de risc asociaţi consumului de droguri în rândul copiilor şi măsurile de protecţie ce trebuie întreprinse pentru prevenirea comportamentelor de consum.

drogatiPrima etapă a proiectului va avea ca obiectiv implementarea unei campanii locale de informare şi conştientizare a 3.000 de părinţi cu privire la factorii de risc în consumul de droguri şi serviciile de asistenţă integrată a consumatorilor de droguri. Cu prilejul evenimentului vor fi prezentate obiectivele, activităţile şi rezultatele aşteptate prin derularea proiectului.

Într-o societate în continuă schimbare, în care asigurarea unui trai decent familiei este preocuparea primordială a părinţilor, timpul alocat activităţilor cu copiii, auto-educării sau participării la şedinţele cu părinţii este din ce în ce mai limitat. În aceste condiţii copiii şi tinerii devin vulnerabili în faţa consumului de droguri. Adolescenţa este vârsta la care se înregistreazã cele mai multe debuturi în consumul de droguri ilicite.

Majoritatea părinţilor care au avut copii cu probleme de consum de droguri, au afirmat că nu au ştiut unde să se adreseze pentru ajutor sau că le-a fost prea ruşine să întrebe. Internetul oferă o mulţime de sfaturi pentru părinţi, dar de cele mai multe ori informaţiile nu sunt în totalitate adecvate. De aceea mulţi părinţi se întreabă „ce să facem? unde să ne adresăm? cum ştim ce sfat să urmăm?”.

În acest sens, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog vine în întâmpinarea nevoilor de informare a părinţilor prin desfăşurarea în perioada octombrie-decembrie 2015 a Campaniei „Parteneriat pentru protecţia copilului tău”. Campania are ca scop creşterea nivelului de informare şi conştientizare a părinţilor din judeţul Satu Mare cu privire la factorii de risc asociaţi consumului de droguri în rândul copiilor şi măsurile de protecţie ce trebuie întreprinse pentru prevenirea comportamentelor de consum.

În vederea desfăşurării campaniei a fost solicitat şi sprijinul organizaţiilor sindicale din judeţul Satu Mare în vederea distribuirii materialelor informative (pliante şi flyere) angajaţilor pe care îi reprezintă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 7, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.