“Parteneriat pentru protecția copilului tău”, un proiect al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare

Sub egida Ministerului Afacerilor Interne și Agenției Naționale Antidrog a fost demarat proiectul „Parteneriat pentru Protecția Copilului Tău” de către Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare. Evenimentul s-a desfășurat în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare, în data de 8 octombrie, începând cu orele 10.00 sub coordonarea subcomisarului Camelia Iacob, împreună cu psiholog-inspector Irina Tămășan și specialista de la Centrul de Prevenire, Ștefania Boca.

DSC00009Proiectul vizează creșterea nivelului de informare, conștientizare și educare a părinților din județul Satu Mare cu privire la factorii de risc și de protecție în consumul de droguri și serviciile de asistență integrată a consumatorilor de droguri. Campania are trei obiective dintre care amintim informarea și conștientizarea a 3.000 de părinți cu privire la factorii de risc în consumul de droguri și serviciile de asistență a consumatorilor de droguri în perioada octombrie-decembrie 2015.

În perioada anului școlar 2015-2016 vor fi organizate 10 lectorate cu 150 de părinți și cadre didactice, în vederea creșterii factorilor de protecție în consumul de droguri. De asemenea, se va implementa un program de educație parentală pentru părinți. Au fost propuse câteva activități, dintre care amintim: informarea a 1.000 de părinți angajați, cinci acțiuni de informare și conștientizare a părinților angajați de către voluntarii antidrog la poarta marilor întreprinderi, prin distribuirea de materiale informative. De asemenea, campania de informare a populației se va desfășura prin postarea de afișe, distribuirea de materiale informative, realizare de ghiduri de informare pentru părinți și programul de educație parentală on-line pilot, pentru zece părinți.

Adolescenţa este vârsta la care se înregistreazã cele mai multe debuturi în consumul de droguri ilicite.

În România 2% dintre tinerii cu vârsta între 15-16 ani consumă ecstasy, amfetamine, cocaină iar 7% consumă canabis. Consumul de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (etnobotanice) a crescut îngrijorător, astfel în anul 2013 la nivel european: 8% dintre tinerii cu vârste între 15-24 ani au consumat cel puţin o dată în viaţă etnobotanice iar 3% au consumat în ultimul an.

În majoritatea cazurilor părinţii cred că prietenii sunt mult mai importanţi pentru adolescent, însă studiile şi experienţa clinică arată că părinţii pot influenţa pozitiv comportamentul adolescenţilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 8, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.